Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En genç milletvekilinin elini kimse sıkmadı

Fransa Ulusal Meclisi’nin en genç üyesi Flavien Termet, başkanlık seçimi sırasında yaşadığı ilginç anlarla gündeme oturdu. Tokalaşmak için uzattığı eli boşta kalan Termet, “taş-kağıt-makas” oyununda da yenildi.

Fransa Ulusal Meclisi'nin en

Fransa Ulusal Meclisi’nin en genç üyesi Flavien Termet, başkanlık seçimi sırasında yaşadığı ilginç anlarla gündeme oturdu. Tokalaşmak için uzattığı eli boşta kalan Termet, “taş-kağıt-makas” oyununda da yenildi.

Fransa’da Ulusal Meclis başkanlığı seçimi dün gerçekleştirildi. Aşırı sağcı milletvekili ve Ulusal Meclisin en genç üyesi Flavien Termet (22), seçim süresince yaşadığı şaşkınlık verici anlarla dikkatleri üzerine çekti. Termet’nin oy kullanmak için sandık başına gelen milletvekilleriyle tokalaşma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanırken, bir milletvekili ile “taş-kağıt-makas” oynaması sosyal medyada gündem oldu.

LFI-NFP milletvekili François Piquemal

ELİ HAVADA KALDI

Fransa’da Ulusal Meclis başkanlığı seçimi sırasında milletvekilleri sandık başına gitti. Sandık başında duran 22 yaşındaki aşırı sağcı Rassemblement National milletvekili Flavien Termet, her milletvekiliyle tokalaşmak için elini uzattı. Ancak birçok milletvekili Termet’nin uzattığı eli havada bıraktı ve bu durum kameralara yansıdı.

‘TAŞ-KAĞIT-MAKAS’ OLAYI

LFI-NFP milletvekili François Piquemal, Termet ile “taş-kağıt-makas” oynamayı tercih etti. Termet’nin bu oyun sırasında yaşadığı rahatsızlık yüzüne yansırken, Piquemal bu anları kaydedip sosyal medyada paylaştı. Piquemal, “Taş-kağıt-makas oyununda olduğu gibi sandıkta da kazanan NFP oldu” ifadelerini kullandı.

SADECE BAZILARI TOKALAŞTI

Eski Başbakan Élisabeth Borne, Termet’nin elini sıktı, Rassemblement National lideri Marine Le Pen ve üyeleri de Termet ile el sıkışmayı seçti.

LFI-NFP milletvekili François Piquemal HAKKINDA

ULUSAL MECLİS BAŞKANLIĞINA YENİDEN BRAUN-PİVET SEÇİLDİ

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kararıyla düzenlenen erken genel seçimlerin ardından, seçimin kaybedeni olarak görülen Macron ittifakının adayı Yael Braun-Pivet, yeniden Ulusal Meclis Başkanı seçildi. 

Yerel saatle 15.00’te yapılan oturumda Braun-Pivet, solcu Yeni Halk Cephesi ittifakı adayı Andre Chassaigne, Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Philippe Juvin, Merkezciler Partisinin adayı Charles de Courson, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin adayı Sebastien Chenu ve Demokrasi Hareketi (MoDem) ve Horizons partilerinin adayı Naima Moutchou ile yarıştı.

OYLAMA SÜRECİ

Chassaigne’in 200 oyla birinci çıktığı ilk turda mutlak çoğunluk sağlanamadı. İkinci turda Braun-Pivet 210 oy alarak birinci oldu, Chassaigne 202 oyla ikinci, Chenu ise 143 oyla üçüncü sırada yer aldı. Mutlak çoğunluğun yine sağlanamaması üzerine üçüncü tura gidildi. 

Braun-Pivet, Chassaigne ve Chenu arasındaki üçüncü tur oylamasında Braun-Pivet 220 oyla yeniden Ulusal Meclis Başkanı seçildi. Chassaigne 207 oyla ikinci, Chenu ise 141 oyla üçüncü oldu. Başkan yardımcılarının 19 Temmuz’da atanması bekleniyor.