Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’den Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması için flaş hamle

İsrail Dışişleri Bakanı skandal bir çağrıya imza attı! Türkiye’nin NATO’dan çıkartılmasını istedi! Detaylar haberimizde.

İsrail Dışişleri Bakanı skandal

İsrail Dışişleri Bakanı skandal bir çağrıya imza attı! Türkiye’nin NATO’dan çıkartılmasını istedi! Detaylar haberimizde.

İsrail Dışişleri Bakanı, küstahça Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı ve NATO aleyhine skandal çağrılarda bulundu. Katz, diplomatların Türkiye’yi kınamak ve NATO’dan çıkarmak için müttefiklere ulaşmasını istediğini söyledi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BAKAN KATZ’DAN SKANDAL ÇAĞRI

İsrail dışişleri bakanı Türkiye’ye NATO’dan ayrılma çağrısında bulundu. Katz’ın gerekçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre Bakan Yisrael Katz, Erdoğan’ın “İsrail’i işgal ettiğini ve tehlikeli açıklamalarda bulunduğunu” iddia etti. Bu nedenle Katz, diplomatlara “Türkiye’yi kınamak ve bölgesel ittifaktan çıkarmak için derhal tüm NATO üyeleriyle temasa geçme” çağrısında bulunduğunu duyurdu. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabağ’ı ve Libya’yı girdiğimiz gibi, onlara da aynısını yapabiliriz. Yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bu adımları atabilecek kadar güçlü olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan ile Irak lideri Saddam Hüseyin’i yan yana koyup bir fotoğraf paylaşarak, Saddam Hüseyin gibi eninde sonunda bunun olacağını savundu. İsrailli bakanın bu paylaşımı Türkiye’den sert tepki gördü. 

Bakan Katz'dan Skandal

Katz’ın sözlerine yanıt olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız insanlığın vicdanının sesi haline gelmiştir ve başta İsrail olmak üzere uluslararası Siyonist toplum, adaletin bu sesinin bastırılmasından derin kaygı duymaktadır.” AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanımıza yönelik tehditlerinizin hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu tehditler geçersizdir ve sonuç olarak Netanyahu ve Katz gibi kişilere geçmişte soykırım yapanlarla aynı muamele yapılacaktır. Tarih tarafından mahkûm edilmişlerdir ve hukuken de mahkûm olacaklarına olan inancımız tamdır.”