Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19. Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali 1-3 Kasım’da Ayvalık’ta

Ayvalık’ta 19. Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali, 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ayvalık'ta 19. Uluslararası Zeytin,

Ayvalık’ta 19. Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali, 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

19. Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali Başlıyor

Ayvalık, 1-3 Kasım tarihleri arasında 19. kez düzenlenecek olan Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Bu yılki etkinlik, Ayvalık Ticaret Odası’nın liderliğinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Balıkesir Ziraat Odası’nın destekleriyle “Turizmin değeri, zeytinyağının başkenti” temasıyla gerçekleştirilecek.

Festivalin Önemi ve Etkinlikler

Festival çerçevesinde, hasat edilen zeytinlerden zeytinyağı üretimi yapılacak. Aynı zamanda, sürdürülebilir turizmin önemine dikkat çekmek amacıyla Ayvalık’ın kırmızı mercanlarla dolu bölgesinde dalış etkinlikleri düzenlenecek.

Açıklamalar ve Beklentiler

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, dünya genelinde zeytinyağı üretiminde artış beklediklerini belirtti. Uçar; “Rekoltenin, başta İspanya ve İtalya gibi ülkelerde normal seviyesine dönmesi öngörülüyor. Ülkemizde ise zeytin üretiminde ‘var yılı’ görünümü hâkim. Toptan satışlar ve ihracat fiyatları bu sebeplerden ötürü hızla düzelme gösterdi. Yurt içi ambalajlı zeytinyağı satışlarında da %15-20 oranında bir fiyat gerilemesi mevcut” dedi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 19’uncusu düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali’nin 1-3 Kasım’da gerçekleştirileceği bildirildi. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, konuyla ilgili açıklama yaptı.