Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde Ekonomik Hedefler ve Yenilikler

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde Hazine Bakan Yardımcısı, enflasyon hedefleri ve yeni teknolojilerin etkilerini dile getirdi.

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi'nde

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde Hazine Bakan Yardımcısı, enflasyon hedefleri ve yeni teknolojilerin etkilerini dile getirdi.

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi Başladı

İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik‘in katılımıyla açıldı. Zirvede, ülkenin ekonomik durumuna dair önemli bilgiler verildi.

Enflasyonda Düşüş ve Hedefler

Bakan Yardımcısı Çelik, eylül verileri ile birlikte enflasyonun yüzde 50 seviyesinin altına düşmesini hedeflediklerini belirtti. Son 3 ayda enflasyonda 23,5 puanlık bir gerileme sağlandığına dikkat çekti.

Yapısal Reformlar ve Ekonomik Planlar

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, açıklanan Orta Vadeli Program’ın (OVP) sürdürülebilir büyüme ve fiyat istikrarı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, büyümenin 2024’te %3,5 seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.

Sigorta Sektöründe Teknolojik Değişim

Çelik, büyük veri ve yapay zeka teknolojilerinin sigorta sektörünü dönüştürdüğünü belirterek, bu alanlarda genç nüfusun talebi ile yeni ürünler geliştirileceğini açıkladı. Sigorta sektörünün, siber güvenlik gibi riskler karşısında işletmelere önemli koruma sağladığını vurguladı.

Katılım Sigortacılığı ve Zorunlu Afet Sigortası

Bakan Yardımcısı, katılım sigortacılığının ülke ekonomisine 1,5 trilyon lira fon sağladığını aktardı. Ayrıca, Zorunlu Afet Sigortası projesinin yasalaşma aşamasında olduğunu ifade etti.

Sektörel Reformlar ve Gelecek Vizyonu

Hükümetin, sigortacılık sektörünün daha da güçlenmesi için yeni mevzuatlar ve destekler sağladığını belirten Çelik, otomatik katılım sisteminin emeklilik sistemine dönüşeceğini açıkladı. Böylece, bireysel emeklilik sisteminde katılımcıların birikimlerinin değer kazanması sağlanacak.

13. Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, İstanbul'da başladı....

13. Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, İstanbul’da başladı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, zirvenin açılışında konuşma yaptı.