Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Başladı

Marintürk İstanbul’da gerçekleşen fuar, 100’ün üzerinde karavan ve doğa sporları ürünlerini sergiliyor.

Marintürk İstanbul'da gerçekleşen fuar,

Marintürk İstanbul’da gerçekleşen fuar, 100’ün üzerinde karavan ve doğa sporları ürünlerini sergiliyor.

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Kapılarını Açtı

Marintürk İstanbul City Port Pendik’te düzenlenen 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, alternatif tatil ve yaşam olanaklarını tanıtmak amacıyla başladı.

Fuarda Neler Varlık Gösteriyor?

Fuar, Anadolu Expo Fuarcılık tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izniyle 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlikte 100’ü aşkın karavan ve yaklaşık 200 tiny house, çadır, otağ, kamp malzemeleri ve karavan ekipmanları sergilenecektir. 600’den fazla üretici firmanın katıldığı fuarda, pazar lideri çekme karavanların yanı sıra motokaravan, araç üstü çadır karavan ve farklı doğal yaşam seçenekleri yer alıyor.

Fiyat Aralıkları Ne Düzeyde?

Çekme karavanların fiyatları ortalama 150 bin ila 2 milyon lira arasında değişirken, motokaravanların fiyatları ise 1 milyon ila 12 milyon lira arasında bulunmaktadır.

Etkinlik Hakkında Yorumlar

Anadolu Expo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, etkinlik alanının bu yıl 12 bin metrekareye çıkarıldığını dile getirdi. “Karavanlar şehre indi” mottosuyla düzenlenen fuar, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Karaoğlu, “Off-road karavanlar özgür; şehir karavanları ise konfor sunuyor. Türkiye’de aileler şehir karavanlarını, doğaseverler ise alternatif seçenekleri tercih ediyor,” şeklinde belirtti.

Uluslararası Katılım ve Satın Alma Beklentisi

Geçen yıl 3 farklı ülkeden satın alma heyetinin katıldığı fuara, bu yıl 8 farklı ülkeyle anlaşmalar yapıldığını kaydeden Karaoğlu, geçmiş yıl 90 milyon liranın üzerinde bir hacim gerçekleştiğini, bu yıl ise bu rakamın 150 milyon lira üzerinde olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Karavan Alacaklara Tavsiyeler

Karaoğlu, karavan satın alacaklara önerilerde bulunarak, bütçelerini iyi organize etmeleri ve ihtiyaçlarını belirlemeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, güvenlik donanımları ve satış sonrası destek konularına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Satış Sonrası Destek İhtiyacı

Türkiye’deki karavan üretim sektörünün en büyük sıkıntısı, satış sonrası destek yetersizliğidir. Karaoğlu, özellikle depremin ardından bakım ihtiyaçların arttığını belirtti ve firmaların, satış sonrası destek hizmetlerine özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekti.

Alternatif tatil ve yaşam imkanı sağlayan ürünlerin sergilendiği 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa...

Alternatif tatil ve yaşam imkanı sağlayan ürünlerin sergilendiği 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Marintürk İstanbul City Port Pendik’te başladı. 15 Eylül’de sona erecek fuarda 100’ün üzerinde karavan ve 200 civarında tiny house, çadır, otağ, kamp ve karavan malzemeleri sergilenecek. Anadolu Expo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.