Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın fiyatlarında kritik eşik: Gözler saat 21.00’da

Altın fiyatları için dalgalı süreç devam ediyor! İşte bilmeniz gerekenler…

Altın fiyatları için dalgalı

Altın fiyatları için dalgalı süreç devam ediyor! İşte bilmeniz gerekenler…

Altın piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz politikalarına dair açıklamaları ve bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde önemli bir seviyeye gelmiş durumda. Fed’in belirsizliği ve jeopolitik risklerdeki gelişmeler altın fiyatlarını etkileyerek 2.300 – 2.340 dolar bandında seyretmesine neden oldu.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz’a göre, altın yaz aylarının başlangıcında belirgin bir durgunluk yaşadı. Ancak, son zamanlarda gelen olumlu tarım dışı istihdam verileri ve beklentilere paralel bir enflasyon verisi durumunda altın fiyatlarının 2.400 dolar seviyelerine çıkabileceği öngörülüyor.

altın fiyatları

Şu an itibarıyla gram altın 2.517,46 TL, çeyrek altın ise 4.154,00 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yatırımcılar, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisini yakından takip ederek altın piyasasının geleceği hakkında net bir yol haritası çizebilirler. Altının geleceği, hem küresel ekonomik göstergelere hem de merkez bankası politikalarına bağlı olarak belirlenecek gibi görünüyor.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.