Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan İhracat Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin ihracat hedeflerini ve büyüme stratejilerini açıkladı.

Orhan Aydın, Malatya'da yaptığı

Orhan Aydın, Malatya’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin ihracat hedeflerini ve büyüme stratejilerini açıkladı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’dan İhracat Vurgusu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya’nın 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ülke kalkınması için ihracatın önemini vurguladı. Aydın, “Elimize valizlerimizi, çantalarımızı alarak fuar fuar, şehir şehir gezmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2024 Yılı Ekonomik Beklentileri

Aydın, 2024 yılının hem Türkiye hem de dünya genelinde ekonomik daralmalar getirmesiyle ilgili endişeleri dile getirdi. Amerika ve Avrupa’daki ekonomik durumun da dikkatlice takip edildiğini belirtti.

İhracatta Tarihi Rekor

Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Orta Asya’daki sorunlara rağmen ihracatta dikkate değer bir büyüme gösterdiğini aktaran Aydın, 2024 yılı ağustos ayının %2.4’lük bir büyüme ile kapandığını duyurdu. “Cumhuriyet tarihinde en yüksek ihracatın yapıldığı bir ay olarak ağustosta 262 milyar doları geçen bir ihracat rakamına ulaştık”

İstihdamda Artış

Aydın, son 12 ayda Türkiye’de 1 milyon 100 bin yeni istihdam sağlandığını ve işsizlik oranlarının %8.8’e düştüğünü belirtti. Ülkenin büyümeye devam ettiğini belirten Aydın, “Sıkıntılarımız var, ama biz el birliğiyle çözümler bulmalıyız”

Ortak Çaba ve Hedefler

Toplantıda, Aydın, OVP sürecinin ve açıklanan hedeflerin önemine dikkat çekerek, “Bu hedeflere ulaşmak için Anadolu aslanlarının çabalarına ihtiyaç var”

Plaket Töreni

Aydın, genel kurul etkinliği sırasında Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.