Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYSAD’dan ‘Peki Şimdi Ne Olacak?’ Etkinliği İle Ayakkabı Sektörünün Geleceği Tartışıldı

AYSAD, sektörün geleceğini sorgulayan ‘Peki şimdi ne olacak?’ etkinliği düzenledi, Sait Salıcı ve Sinan Öncel önemli açıklamalarda bulundu.

AYSAD, sektörün geleceğini sorgulayan

AYSAD, sektörün geleceğini sorgulayan ‘Peki şimdi ne olacak?’ etkinliği düzenledi, Sait Salıcı ve Sinan Öncel önemli açıklamalarda bulundu.

AYSAD’dan Önemli Etkinlik: ‘Peki Şimdi Ne Olacak?’

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), sektörün içinde bulunduğu durumu ele almak üzere “Peki şimdi ne olacak?” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, sektör temsilcileri ve paydaşlar bir araya geldi.

Sektörün Potansiyeli Vurgulandı

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üretim üssü potansiyeline dikkat çekti. Salıcı, “Gerçekten değerli üreticilerimiz var. Bu bölgede üretim üssü olarak Türkiye potansiyel bir ülke,” dedi.

İhracat ve İthalat Sorunları

Son iki yılda ayakkabı sektöründe ihracatta kaydedilen düşüşler ve ithalattaki artışa değinen Salıcı, Türkiye’nin dünya pazarlarında yer alabilmesi için inovatif ve farklılaşmış ürünler sunması gerektiğinin altını çizdi. “Para kazanmak için dünya raflarına markalarımızı yerleştirebilmemiz için Türkiye artık maliyetler açısından ucuz değil,” şeklinde konuştu.

Küresel Pazarda Rekabet ve Marka Oluşturma

Global pazarlarda marka değeri oluşturmanın önemine değinen Salıcı, sektördeki konkordatoların ve genel giderlerin sektörü olumsuz etkilediğini belirtti. Salıcı, rekabetin başarı getireceğini, bu nedenle ithalata karşı olmadıklarını aktardı.

İhtisaslaşma ve Kümeleşme Önerisi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de, sektörde ihtisaslaşmanın kümeleşmeyle sağlanabileceğini belirtti. Öncel, ayakkabı ihracatındaki ortalama satış fiyatının 4 dolar olduğunu, ithalatın ise 18-19 dolar aralığında gerçekleştiğini ifade etti.

Katma Değer ve Yeni Yaklaşımlar

Ürün geliştirme süreçlerine dair önemli bilgiler sunan Öncel, yerli üreticilerin taban kalıplarının maliyetinin yüksek olduğunu, bu nedenle yurt dışından ithallerle ürün denemeleri yapmanın gerekliliğini vurguladı.

Katılımcılar ve Fikir Paylaşımları

Etkinliğe, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten ve birçok sektör paydaşı da katıldı, fikir alışverişinde bulunarak sektörün geleceği hakkında görüşlerini paylaştı.

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı "Peki şimdi ne olacak?" başlıklı...

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı “Peki şimdi ne olacak?” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı (sağda), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel (solda) katıldı.