Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BinBin Halka Arzında Talep Toplama Süreci Başlıyor

BinBin, halka arzında talep toplamaya yarın başlayacak. Hisse fiyatı 91,85 lira olarak belirlendi.

BinBin, halka arzında talep

BinBin, halka arzında talep toplamaya yarın başlayacak. Hisse fiyatı 91,85 lira olarak belirlendi.

BinBin Halka Arzında Talep Toplama Süreci Başlıyor

Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ, yani BinBin, halka arzında talep toplamaya yarından itibaren başlayacak. Halka arz işlemleri, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre, borsa satışı yöntemiyle pay başına fiyat 91,85 lira olarak belirlendi. Halka arza BINBN.HE koduyla katılım sağlanabilecek.

Halka Arz Detayları

Şirketin çıkarılmış sermayesinin 100 milyon liradan 112 milyon liraya artırılmasıyla birlikte 12 milyon lira nominal değer taşıyan paylar sermaye artırımı yöntemiyle satılacak. Ayrıca 1000 Yatırımlar Holding AŞ’nin sahip olduğu 4 milyon 750 bin lira nominal değerli paylar ile Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve BİNBİN Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun sahip olduğu paylar ortak satış yöntemiyle halka arz edilecek.

Topluluğun halka arz büyüklüğünün 1 milyar 561 milyon 450 bin lira olması hedefleniyor. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranının yüzde 15,18 olması bekleniyor.

Kadir Abdik’in Açıklamaları

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, 2019’da üniversite kampüslerinde başlattıkları operasyonları 2020 itibarıyla şehirlerde genişlettiklerini belirtti. Karbon salınımını azaltmayı ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Abdik, “Yurt içinde İstanbul, Konya, Antalya gibi şehirlerde hizmet veriyoruz. Ayrıca yurt dışında Arnavutluk, Bulgaristan gibi ülkelerde de faaliyet göstermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Abdik, filolarındaki skuterlerin yerli üretimi konusunda çalışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, gelecek yılın sonuna kadar yurt içindeki filolarının yüzde 30’unu yerli skuter ile değiştirmeyi planladıklarını ekledi.

Gelecek Hedefleri ve Yatırımlar

2022 yılında global bisiklet ve skuter kiralama pazarının 2,44 milyar dolara ulaştığını açıklayan Abdik, “2030 yılına kadar pazarın 8,08 milyar dolara çıkması bekleniyor.” diyerek, Türkiye’de de elektrikli skuter pazarının önemli bir paya sahip olduğunun altını çizdi.

Halka arzın yeni yatırım fırsatları sunacağını belirten Abdik, firma olarak uluslararası standartlarda çözümler üreten lider bir yüksek teknoloji şirketi olmayı amaçladıklarını ifade etti. “Halka arz sayesinde teknoloji altyapımızı güçlendirecek ve uluslararası pazardaki varlığımızı pekiştireceğiz.” şeklinde konuşan Abdik, yatırımcıları heyecan verici bu yolculuğa davet etti.

Yılın ilk yarısında elde ettikleri 363 milyon lira hasılatla birlikte büyümeye devam ettiklerimizi kaydeden Abdik, brüt kar marjını da yüzde 45 seviyesinde tutmayı başardıklarını belirtti.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin (BinBin) halka arzında talep toplama 3-4 Ekim'de...

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ’nin (BinBin) halka arzında talep toplama 3-4 Ekim’de yapılacak. BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, açıklamalarda bulundu.