Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borcu olan belediyelere borç bildirimi gönderildi

Son dakika haberi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Işıkhan, bu durumun usulüne uygun şekilde ele alınması ve SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Son dakika haberi... Çalışma

Son dakika haberi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Işıkhan, bu durumun usulüne uygun şekilde ele alınması ve SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’nın belediyelerden 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçtiğini duyurdu. Borç bildirimleri belediyelere gönderilmeye başlandı. Işıkhan, “Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla” dedi.

SGK’nin Gelir Kaynağı: Sigorta Primleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’nın milyonlarca vatandaşa hizmet verebilmesi için sigorta primlerinin önemini vurguladı. Işıkhan, SGK’nin gelirlerinin büyük bir kısmının sigorta primlerinden oluştuğunu ve bu primlerin sağlık hizmetleri, emekli aylıkları gibi birçok önemli ödemeyi karşıladığını belirtti.

SGK belediyelerin prim borcu

Sigorta Primleri, SGK’nin Hayat Damarı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 85 milyon vatandaşın sağlık harcamalarını karşıladığını ve 16 milyon emeklinin aylıklarını ödediğini hatırlattı. Bu önemli hizmetlerin sürdürülebilmesi için SGK’nin gelirlerinin düzenli bir şekilde artması gerektiğini vurgulayan Işıkhan, kurumun ana gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirtti. Işıkhan, sigorta primlerinin zamanında ve eksiksiz ödenmesinin, SGK’nın sağlık hizmetleri, emekli aylıkları ve diğer sosyal güvenlik ödemelerini aksatmadan sürdürebilmesi için hayati önem taşıdığını ifade etti.

SGK Alacaklarının Tahsili Zorunlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Işıkhan, tüm uyarılara rağmen borçların ödenmemesi üzerine SGK’nın yasal haklarını kullanmak zorunda kaldığını vurguladı.

Bakan Işıkhan, “Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80’i belediye şirketlerine aittir. Esasında bu milli bir kaynaktır. Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağıdır. Ve yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gereken bir kaynaktır. Belediye çalışanlarının emeğinin karşılığı ve gelecek yatırımları olan sigorta primlerinin ödenmeyerek bu paraların başka kalemlere aktarılması asla doğru bir yaklaşım değildir.” dedi.

SGK Borçları ve İşbirliği Çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK alacaklarının tahsili konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, hem emek sömürüsüne karşı mücadele etmeyi hem de SGK’nin gelirlerini artırarak vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Işıkhan, “SGK’ye olan borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği vermeye hazırız. Bu hususta arzumuz, tahsilat sürecini sorunsuz ve en kolay şekilde yönetmektir.” dedi.