Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli maaş farkı ödemeleri için tarih belli oldu

Emekli maaş farklarının yatırılma takvimi belli oldu! İşte ayrıntılar…

Emekli maaş farklarının yatırılma

Emekli maaş farklarının yatırılma takvimi belli oldu! İşte ayrıntılar…

Emekli maaş farklarının ne zaman yatırılacağına dair takvim netleşmeye başladı. 4A, 4B ve 4C SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için maaş farkları, yapılan düzenlemelerle en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12.500 TL’ye yükseltilmesiyle birlikte hesaplara geçecek. Yüzde 24,73 oranında yapılan bu zam ile ilgili yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi ve gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’na sunulması bekleniyor. Bu adımın ardından düzenlemenin yasalaşıp Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yeni düzenleme kapsamında, Hazine’den sağlanacak 33,2 milyon lira destek ile en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye çıkarılacak. Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması ve böylece yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu süreç tamamlandığında, 3,7 milyon emekli için ek zam ödemelerinin yapılacağı tarihler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklanacak.

emekli maaşı

SSK emeklileri için zamlı maaş ödemeleri 17 Temmuz’da başladı ve 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Tahsis numarası son rakamına göre belirlenen bu ödeme takvimi, emeklilerin zamlı maaşlarına daha erken kavuşmasını sağladı. Örneğin, tahsis numarası son rakamı 9 olanlar 17 Temmuz’da, son rakamı 0 olanlar ise 26 Temmuz’da zamlı maaşlarını aldılar.

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için de zamlı maaş ödeme tarihleri belirlendi. Bağ-Kur emeklileri, tahsis numaralarının son rakamlarına göre 25-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlarını alabilecekler. Emekli Sandığı emeklileri ise memur maaşlarının zamlı olarak ödendiği 15 Temmuz’dan sonra kendi zamlı maaş ödeme takvimlerini bekliyorlar. Bu düzenlemelerle birlikte, emeklilerin maaş farklarının hesaplara geçmesi Ağustos ayı başlarında tamamlanacak.