Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EPDK, benzin, motorin ve bioyakıt fiyatlarını açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt firmalarının depolama tarifeleriyle alakalı birtakım düzenlemeler gerçekleştirdi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt firmalarının depolama tarifeleriyle alakalı birtakım düzenlemeler gerçekleştirdi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

EPDK’nın aldığı karara göre, Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin İzmir’deki Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifeleri netleşti. Bu kapsamda günlük depolama hizmetinin ücreti, her metreküp benzin, motorin ve bioyakıt için 4,14 lira olarak saptandı. Ayrıca, teslim alma hizmeti bedeli 8,25 lira ve teslimat hizmetinin ücreti ise 10,32 lira olarak belirlendi.

Mesai saatleri dışında ve Ulusal Marker İşlemi kapsamında yapılan hizmetler için uygulanacak yeni yan hizmet bedelleri açıklandı. Buna göre, mesai saatleri dışında gerçekleştirilen hizmetler ve Ulusal Marker İşlemi için, her metreküp başına 2,26 lira ek yan hizmet ücreti alınacaktır.

Uzun süreli kapasite kiralama durumunda ise günlük depolama tarifesi ve hizmet bedeli de yeniden düzenlendi.

akaryakıt fiyatları

Yeni düzenlemelere göre, uzun süreli kapasite kiralama durumunda günlük depolama tarifesi metreküp başına 2,38 lira olarak belirlendi. Buna ek olarak, günlük depolama hizmet bedeli ise 22,23 lira olacak. Bu yeni tarifeler, kullanıcıların uzun süreli kapasite kiralarken karşılaşacakları maliyetleri net bir şekilde ortaya koyuyor.

SOCAR İÇİN YENİ DEPOLAMA ÜCRETLERİ

SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama AŞ, İzmir Aliağa’daki tesisinde depolama ücretlerinde güncellemeye gitti. Benzin için günlük depolama ücreti metreküp başına 3,12 lira, havacılık yakıtı için 3,10 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtları için ise 3,23 lira olarak belirlendi. Benzin için teslim alma ve teslim etme hizmet ücreti 88,47 lira, havacılık yakıtı için 77,44 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtları için 98,39 lira olarak ayarlandı. Ayrıca, akaryakıta karıştırılacak ürünlerin hizmet bedeli de benzin türlerine eklenecek etanol için 88,47 lira ve motorin türlerine karıştırılacak biodizel için 98,39 lira olarak belirlendi.

güncel akaryakıt zammı

KADOOĞLU PETROLCÜLÜK İÇİN FİYAT GÜNCELLEMELERİ

EPDK, Kadooğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat AŞ’nin Mersin tesisinde de yeni depolama fiyatlarını belirledi.

Yapılan değişikliklere göre, benzin için günlük depolama ücreti metreküp başına 3,74 lira olarak belirlenirken, motorin, biyoyakıt ve havacılık yakıtı için bu ücret metreküp başına 3,53 lira olarak belirlendi. Teslim alma hizmet ücreti benzin, motorin, biyoyakıt ve havacılık yakıtı için metreküp başına 69,67 lira, teslim etme hizmet ücreti ise metreküp başına 43,84 lira olarak saptandı.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte akaryakıt depolama sektöründe fiyatlandırma daha şeffaf ve belirgin hale getirildi.