Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FKB Başkanı Ballı’dan Ekonomik Büyüme Vurgusu

FKB Başkanı Ali Emre Ballı, dikkat çekici büyüme rakamları ve banka dışı finans sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

FKB Başkanı Ali Emre

FKB Başkanı Ali Emre Ballı, dikkat çekici büyüme rakamları ve banka dışı finans sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

FKB Başkanı Ali Emre Ballı’nın Genel Kurul Konuşması

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı, 12. Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, ekonomi üzerindeki etkilerini vurgulayarak, “Banka dışı finans sektörünün önünü açacak düzenlemeler ile finans sistemi içindeki konumunu güçlendireceğiz” dedi.

Toplantının Detayları

12. Olağan Genel Kurul, İstanbul Finans Merkezi‘ndeki Vakıfbank Konferans Salonu‘nda yapıldı. Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir gibi önemli isimler katıldı.

Sektörel Büyüme ve İstatistikler

Ballı, FKB olarak sundukları hizmetlerle sanayicilere, KOBİ’lere ve ihracatçılara destek olduklarını vurguladı. 2024 yılının ilk 6 ayına ait istatistikleri paylaşan Ballı, işlem hacminin 830 milyar lira, aktif toplamın 787 milyar lira ve müşteri sayısının 6 milyon olduğunu belirtti. Finansal kiralama sektöründe büyümenin %25, faktoring sektöründe ise %64 olduğunu ifade etti.

Mevzuat Düzenlemeleri ve Talepler

Ballı, mevzuat düzenlemeleri ile ilgili de önemli bilgiler aktardı. Özellikle, uzaktan iletişim araçlarının kullanımı ile dijital sözleşme imzalama sürecinin hızlandığını belirtti. Ekonominin daha da büyümesi için Merkez Bankası ve diğer kamu kurumlarının desteğinin şart olduğunu vurguladı.

Sonuç

Sonuç olarak, Ballı, banka dışı finansman alternatiflerinin önemine dikkat çekerek, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu gerçekleştirmek için sektör olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı, İstanbul Finans Merkezi’nde...

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı, İstanbul Finans Merkezi’nde FKB’nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.