Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Sanayi Odası Eylül 2023 Meclis Toplantısı

İSO’nun Stratejik Dönüşüm Merkezi, sanayinin sürdürülebilir dönüşümüne öncülük edecek adımlar atıyor.

İSO'nun Stratejik Dönüşüm Merkezi,

İSO’nun Stratejik Dönüşüm Merkezi, sanayinin sürdürülebilir dönüşümüne öncülük edecek adımlar atıyor.

İstanbul Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 2023 yılı Eylül ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Stratejik Dönüşüm Merkezi ile Yeni Bir Vizyon

Bahçıvan, “Stratejik Dönüşüm Merkezi (SDM) ile sanayi stratejilerinin geliştirilmesine ve sanayi kuruluşlarının geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Meclis, “Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar” ana gündemiyle topandı. Bahçıvan, SDM’nin sanayinin karşılaştığı zorlukları ve fırsatları analiz edeceğini vurguladı.

Sanayi Faaliyetlerinde Değişim

Bahçıvan, sanayi faaliyetlerinin sadece üretimle sınırlı olmadığını, hizmetlerin de ön plana çıktığını belirtti. Geçen yıl kurulan SDM bünyesinde, meclis üyeleriyle yapılan çalıştaylarda sanayinin güncel sorunlarına çözüm önerileri geliştirildi.

“SDM, sanayi stratejilerinin geliştirilmesi açısından kritik bir rol oynayacak.” ifadesinde bulunan Bahçıvan, “Geleceğin Sanayisi için Ufuk Taraması” çalışmasının ana hedefinin yeşil dönüşüm ve diğer alanlarda fırsatlar oluşturmak olduğunu ekledi.

Sanayi Eğitimine Yönelik Acil Önlemler

Bahçıvan, gelişmiş ülkelerin stratejik ürünlerde yerli üretim ve dost ülkelerden tedarik konularına değinerek, “İSO Yeni Nesil Sanayi Hazırlık Endeksi”nin son aşamaya geldiğini belirtti. Bu endeksin, sanayi sektörünün küresel trendlere ne kadar hızlı uyum sağladığını ölçeceğini açıkladı.

Bahçıvan, iş gücü planlamasının önemini vurgulayarak, “Yüksek nitelikli bir eğitim konseptine acilen ihtiyaç var.” diyerek, dönüşüm sürecinin insan odaklı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik...

İSO Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı “Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar” ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuşma yaptı.