Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir ve Çeşme’de Kruvaziyer Turizmi Rekoru: 744 Bin Yolcu

Bu yıl İzmir, Çeşme ve Kuşadası limanları kruvaziyerlerle 744 bin yolcu ağırladı.

Bu yıl İzmir, Çeşme

Bu yıl İzmir, Çeşme ve Kuşadası limanları kruvaziyerlerle 744 bin yolcu ağırladı.

2023 Kruvaziyer Turizmi Raporu

İzmir, Çeşme ve Kuşadası’nın kruvaziyer turizmi bu yıl büyük bir atılım gerçekleştirdi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Eylül 2023 itibarıyla bu limanlara 518 gemi ile 744 bin yolcu geldiğini duyurdu.

Balık Ölümleri ve Temiz Körfez

Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, İzmir Körfezi’ndeki balık ölümleri, koku ve kirlilik sorunlarının devam ettiğini dile getirdi. Acil müdahale gerektiren bu duruma dikkat çekerek, bilim insanları ve devletin koordinasyonuyla bir araya gelindiğini ifade etti. “Kamuoyu, temiz bir körfezin İzmir için önemini anladı,” dedi.

Temiz Bir Körfez İçin Hedefler

Öztürk, “Şu anda Körfez konusunda acil eylem planları hazırlanıyor. Orta ve uzun vadeli planlar da Kasım sonuna kadar şekillenecek. Elbirliği ile temiz bir İzmir Körfezi hayalimize ulaşacağımıza inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Balıkçılık ve Liman Verileri

İzmir Körfezi dışındaki Ege açıklarında balık avlanıldığına vurgu yapan Öztürk, böylece vatandaşların güvenle balık tüketebileceğini belirtti. İzmir’deki limanlarda bu yılın ilk sekiz ayında 9 milyon 61 bin TEU konteyner elleçlenirken, bu rakamın geçen yıl ile karşılaştırıldığında %9 oranında artış gösterdiğini aktardı.

Kruvaziyer Verileri

Kruvaziyer sektörüne de değinen Yusuf Öztürk, “İzmir Limanı’na bu yıl 46 gemi ve 130 bin yolcu, Egeport Limanı’na 407 gemi ve 586 bin yolcu, Ulusoy Çeşme Limanı’na ise 65 gemi ve 28 bin yolcu geldi. Yunan hükümetinin adalara gelen yolculardan almayı planladığı ek vergi sektörümüzde bazı endişelere yol açsada, ülkemize yakın adaların vergi dışı kalacağı umudu var,” diye ekledi.

Deniz Ticaret Odası İzmir şubesinin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Deniz Ticaret Odası...

Deniz Ticaret Odası İzmir şubesinin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Eylül itibarıyla İzmir, Kuşadası Egeport ve Ulusoy Çeşme limanlarına 518 gemiyle 744 bin yolcunun geldiğini açıkladı.