Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazakistan Ekonomisinde Ham Madde Dışı Sektörlerin Rolü

Kazakistan’da ekonomik büyüme, ham madde dışı sektörlerdeki gelişmelerle yükseliyor. Hükümet rakamları büyüme oranlarını gösteriyor.

Kazakistan'da ekonomik büyüme, ham

Kazakistan’da ekonomik büyüme, ham madde dışı sektörlerdeki gelişmelerle yükseliyor. Hükümet rakamları büyüme oranlarını gösteriyor.

Kazakistan Ekonomisindeki Büyüme Dinamiği

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, 2024 yılı ocak-eylül dönemindeki ekonomik durumu değerlendirerek, büyümenin ham madde dışı sektörlerin güçlü gelişimiyle sağlandığını açıkladı.

Ekonomik Büyüme Rakamları

Bakan Baybazarov, yılın dokuz ayında Kazakistan ekonomisinin %4 oranında bir büyüme gösterdiğini belirtti. Reel sektör %5, hizmet sektörü ise %3,8 oranında büyüme kaydetti. En fazla büyümeyi sağlayan sektörler arasında tarım ve inşaat ön plana çıkıyor.

Sektör Bazında Gelişmeler

Ulaştırma hizmetlerinde %8, telekomünikasyonda %6,4, ticarette %6,3 ve imalat sanayisinde %4,8 oranında büyüme gerçekleştiğini ifade eden Baybazarov, gayrisafi yurt içi hasılanın %65’inin ticaret, imalat, inşaat ve tarım sektörlerindeki gelişmeler sayesinde elde edildiğini belirtti.

Yatırımların Yönü

En fazla yatırımların telekomünikasyon, eğitim, ulaştırma, imalat ve sağlık gibi ham madde dışı sektörlere yapıldığını vurgulayan Bakan Baybazarov, bu sektörlerin ülke ekonomisi üzerindeki olumlu etkilerini de dile getirdi.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, Bakanlar Kurulunun...

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, Bakanlar Kurulunun haftalık toplantısında, ülkenin 2024 yılı ocak-eylül dönemindeki gelişme dinamiğini değerlendirdi.