Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomobil satışlarında indirim tutarı 500 bin TL’ye dayandı

Araç alacaklar dikkat! İndirim 400.000-500.000 TL aralığında olacak! Detaylar haberimizde.

Araç alacaklar dikkat! İndirim

Araç alacaklar dikkat! İndirim 400.000-500.000 TL aralığında olacak! Detaylar haberimizde.

Bir zamandır piyasada konuşulan şarj edilebilir hibrit araçlarda ÖTV indirimine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İnsanlar bu kararın otomobil fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ederken rakamlar da netleşti. Güncel düzenlemeyle bazı otomobil modellerinin fiyatlarında 400.000 ila 500.000 TL arasında indirim yapılması öngörülüyor. Sektör temsilcileri, daha çevreci arabaları desteklemek için radikal güncel bir satış vergisi sistemi çağrısında bulunuyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ARAÇ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI

Şarj edilebilir hibrit araçlara ilişkin ÖTV kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu nedenle, karbondioksit emisyonu 25 gramdan az olan ve elektrikli menzili 70 km ve üzeri olan şarj edilebilir hibrit araçlar için özel tüketim vergisi oranı %30-%70 arasında değişecek. Silindir hacmi 1600 cm3’ü ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayan motorlara %30 ÖTV uygulanıyor. Motor silindir hacmi 1.600 cm3’ü aşıyor. Ancak tüketimin 1.800 cm3’ü ve ÖTV matrahının 1.350.000 TL’yi aşmaması durumunda %70 ÖTV uygulanıyor. Sektör uzmanlarına göre bu haber, araba satın almak isteyenler için iyi bir haber. Çünkü ÖTV indirimi sonrasında şarjlı araçların fiyatının 400.000-500.000 TL arasında düşebileceği öngörülüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Dünya gazetesinde yayınlanan haberinde, güncel teknolojileri ve çevre dostu araçları desteklemeye yönelik tedbirleri olumlu hissettiğini açıkladı. 

Araç Fiyatlarında Düşüş Olacak Mı

Bozkurt, “Ancak otomotiv teknolojisinde bir devrim yaşandığı ve mevcut ÖTV sistemlerinin geçiş sürecini en iyi şekilde destekleyecek şekilde tekrardan düşünülmesi gerektiği açık. Başta güncel bir özel tüketim vergisi sistemi olmak üzere sıfırdan bir strateji getirilmesi çok önemli. Çevre dostu araçları destekleyen, mümkün olduğu kadar çevre dostu teknolojilerin ve iç pazarda yerli üretim modellerin desteklenmesine yönelik önlemlerin acilen gözden geçirilmesi bizim için büyük anlam taşıyor. Bu, müşterilerimize, ekonomimize ve otomotive büyük fayda sağlıyor. ” şeklinde ifade etti. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, şarjlı (PHEV) araçların ÖTV oranının içten yanmalı motorların ÖTV oranına göre belirlendiğini, bunun da bugüne kadar şarjlı araçların fiyatını yüksek tuttuğunu belirtti. Tiftik, “Bu nedenle otomotiv pazarında PHEV’lerin payı düşük. Yeni düzenlemeler, uygun teknik özelliklere sahip PHEV’ler için büyük teşvikler yarattı. Orta vadede daha fazla modelin pazara gelmesini bekliyoruz” dedi.