Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Medya Etkileyicileri için Yeni Eğitim Programı Başladı

Sorumlu sosyal medya etkileyicileri için hazırlanan eğitim programı, yasal ve etik sorumlulukları artırmayı amaçlıyor.

Sorumlu sosyal medya etkileyicileri

Sorumlu sosyal medya etkileyicileri için hazırlanan eğitim programı, yasal ve etik sorumlulukları artırmayı amaçlıyor.

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Hayata Geçti

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, sosyal medya içerik üreticilerini hedef alıyor. Eğitimler, sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kurallarını ve içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu’nun işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Toplantı ve Eğitim Programının Amacı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu İstanbul Sektörel-3 Denetim Daire Başkanı Ahmet Gezgin ve Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura katıldı.

Avni Dilber konuşmasında, “Sosyal medya etkileyicilerinin toplumu yönlendirme ve doğru bilgi aktarımı konusundaki kritik rollerine vurgu yaparak, eğitim programının etkileyicilerin faaliyetlerini hem yasal zeminde hem de etik kurallar çerçevesinde sürdürmelerini hedeflediğini” belirtti.

Dijital Dünyada Etkileyicilerin Rolü

Ahmet Gezgin, eğitimin sosyal medya içerik üreticilerinin vergi süreçlerinde farkındalık geliştirerek yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmelerine yardımcı olacağının altını çizdi. Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura ise, sorumlu reklamcılığın öneminin yanı sıra potansiyel istihdam imkanlarına da dikkat çekti.

Öğrenilecek Konular ve Eğitim Süreci

İlk aşamada, 300 binden fazla takipçisi bulunan sosyal medya etkileyicilerinin katılacağı eğitim, geniş bir konu yelpazesini kapsıyor. Uygun yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerini benimsemeleri bekleniyor. Eğitim 25 Kasım tarihinde başlayacak ve bir yıl boyunca iki ayda bir tekrarlanacak.

Eğitimi tamamlayan katılımcılar, katılım belgesi alarak, isimlerini Reklam Özdenetim Kurulu’nun resmi web sitesinde yayınlatma imkanına sahip olacak. Bu sayede, sosyal medya etkileyicileri, markaların nezdinde kendilerini farklı kılmış olacaklar.

Eğitimle ilgili detaylı bilgi ve kayıt için www.rok.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki...

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Kamuoyunda “influencer” olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.