Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Reasürans Beş Yaşında, Hedefleri Büyüyor

Türk Reasürans, 5. yılını kutluyor. Genel Müdür Selva Eren, 23,6 milyar TL aktife ulaştıklarını duyurdu.

Türk Reasürans, 5. yılını

Türk Reasürans, 5. yılını kutluyor. Genel Müdür Selva Eren, 23,6 milyar TL aktife ulaştıklarını duyurdu.

Türk Reasürans Beş Yaşında

2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kaynaklarıyla kurulan Türk Reasürans, 5. yılına ulaştı.

Başarılarla Dolu Beş Yıl

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, kuruluşun öz kaynağını 600 milyon TL’den 4,3 milyar TL’ye taşıdıklarını ifade etti. “Bu başarı, Türk Reasürans ailesinin yaptığı ortak çalışmanın bir yansımasıdır,” dedi.

Konsolide Brüt ve Net Primler

Daha sonraki süreçte, 2024’ün ilk yarısında Türk Reasürans’ın brüt primleri 8,3 milyar TL, net primleri ise 7,1 milyar TL’yi aştı. Bu dönemde, toplam tazminat ödemesi 10,1 milyar TL’yi geçti.

Pazar Payı ve Kar

Türk Reasürans, Türkiye reasürans pazarındaki payını yüzde 57 seviyesine çıkardı. 2024 yılı ilk yarısında net karı 1,4 milyar TL olarak kaydedildi.

Katılımcı Sigortacılık İçin Önemli Adımlar

Katılım sigortacılığına verdikleri önem doğrultusunda Türk Katılım Reasürans şirketini 2021’de hayata geçiren Türk Reasürans, T-Rupt Teknoloji şirketini de 2022’de kurarak sektörde yenilikler sunma hedefinde ilerliyor.

DASK İle Etkili Süreç Yönetimi

Türk Reasürans, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) ödeme gücünü 25 milyar TL’den 280 milyar TL’ye yükseltti. Kahramanmaraş depremleri sonrası, etkin süreç yönetimi ile sigortalılara 37,7 milyar TL ödenmesini sağladı.

Gelecek Hedefleri ve Vizyon

Selva Eren, Türk Reasürans’ın sağlam temellerle ilerlemeyi ve uluslararası düzeyde güvenceler sunmayı sürdüreceğini belirtti: “Ülkemizin finansal gücünü artırmaya devam edeceğiz,” dedi.

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle...

Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak 2019 yılında kurulan Türk Reasürans, 5. yaşına girdi. Açıklamada, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren’in görüşlerine yer verildi.