Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Innovation Week 2024: Girişimcilik İçin Yenilikçi Yaklaşımlar

Türkiye Innovation Week 2024 etkinliği, girişimci ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor. TİM’in desteğiyle yenilikçi fikirler gelişiyor.

Türkiye Innovation Week 2024

Türkiye Innovation Week 2024 etkinliği, girişimci ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor. TİM’in desteğiyle yenilikçi fikirler gelişiyor.

Türkiye Innovation Week 2024’te Geri Sayım Başladı

TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye’nin gelişiminin girişimcilikten geçtiğini vurgulayarak, “Girişimciliğin gelişmesi inovasyondan geçiyor. Türkiye Innovation Week, gençlerimize bu alanda yol gösterirken, ülkemizin gelişimine de katkı sağlıyor,” dedi.

Etkinlik Detayları

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Innovation Week 2024 (TIW24), 10 Ekim tarihinde 11. kez kapılarını açacak. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğin bu yılki teması ise “Out of the Box: Human, Culture, Model” olarak belirlendi.

Girişimcilik ve İnovasyon

Karavelioğlu, girişimci sayısının hızla arttığı ülkelerde teknolojinin daha gelişmiş olduğunu ve işsizlik oranlarının düştüğünü belirtti. Bu etkinlikte, Türkiye’nin inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan alanları gençlere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Özel Alanlar ve Olanaklar

TIW24 içerisinde genç girişimcilerin oluşturduğu InnovaZone alanı yer alacak. Burada girişimciler, yatırımcılar ve sektördeki önemli oyuncularla buluşacak. Karavelioğlu, bu alanda, mentor oturumları, yatırımcı görüşmeleri ve destek bilgilendirmeleri yapılacağını duyurdu.

Başarılar ve Destek Programları

TİM-TEB Girişim Evleri sayesinde 2015’ten bu yana teknoloji odaklı 2 binden fazla girişimciye destek verildiğini belirten Karavelioğlu, “Girişimcilerimiz toplamda 1 milyar 154 milyon lira yatırım aldı,” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM ile gençlere inovasyon ve girişimcilik konusunda bilgi aktarımının sürdürüldüğünü ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24’e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.