Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye ve Çin İlişkileri Güçleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin iş birliğini güçlendirmek için Çin’i ziyaret edeceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin iş birliğini güçlendirmek için Çin’i ziyaret edeceğini açıkladı.

Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Gelişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin‘i ziyaret edeceğini duyurdu. Bu ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin güçlendirileceğini umduğunu belirtti.

Jenerasyon Sözleşmelerinin Önemine Vurgu

Bakan Şimşek, 75. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Çin Hükümeti ve halkına tebriklerini sundu. İki ülkenin, köklü tarihleri ve kültürel bağları ile uzun yıllar süren etkileşime sahip olduğunu ifade etti.

Şimşek, Türkiye ve Çin’in ekonomik ilişkilerinin her yıl daha da arttığını vurgulayarak, “Çin, Asya’da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Geçen yıl 48 milyar doları aşan ticaret hacmimizin dengeli bir şekilde gelişmesi için çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

İpek Yolu’nun Yeniden Canlanması

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, iki ülkenin İpek Yolu’nun canlandırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu amacı gerçekleştirmek için Orta Koridor ile Kuşak ve Yol Projesi’ni uyumlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Şimşek, ayrıca yapay zeka, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir tarım gibi alanlarda işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, “Çin ile ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşımak için kararlıyız” dedi. Konuşmasını Çince “Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün” diyerek sonlandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin’in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel’de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.