Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşil Dönüşüm ile Türkiye’ye Yatırım Çekme İmkanları

Yeşil dönüşüm, Türkiye’nin yatırım fırsatlarını artırıyor. İklim projeleri ve yenilenebilir enerjiye büyük ilgi var.

Yeşil dönüşüm, Türkiye'nin yatırım

Yeşil dönüşüm, Türkiye’nin yatırım fırsatlarını artırıyor. İklim projeleri ve yenilenebilir enerjiye büyük ilgi var.

Yeşil Dönüşüm: Türkiye’nin Yeni Yatırım Fırsatları

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Ekonomi ve Özel Sektörün Geliştirilmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan M. Lund, Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerinin önemini vurguladı. Lund, “Yeşil dönüşüm, Türkiye’ye önemli miktarda yatırım için eşsiz bir fırsat sunuyor.” dedi.

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısının odak noktası, Türkiye’nin yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ihracata yönelik sektörlerde doğrudan yabancı yatırım çekme stratejileri olacak. Lund, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ekonomik tedbirlerine de dikkat çekti.

Yenilenebilir Enerjiye Yatırımlar

Lund, gelişen piyasalarda 2022 ve 2023 yıllarında yenilenebilir enerjiye 336 milyar dolarlık yatırım projelerinin açıklandığını belirti. “Türkiye’nin elverişli bir makroekonomik ortama ihtiyacı var; ayrıca uluslararası bankacılık standartlarında bir düzenleyici çerçeveye geçmelidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Potansiyeli

İmalat, elektrikli araçlar ve sağlık gibi birçok sektörde potansiyele sahip olan Türkiye’nin, altyapı alanında da umut verici fırsatlar sunduğunu vurgulayan Lund, ayrıca ülkenin 5.2 milyar dolarlık portföy ile IFC’in en büyük üçüncü ülke pozisyonunda olduğunu belirtti.

Özel Sektörde Elverişli Ortam Oluşturulmalı

Lund, Türkiye’deki doğrudan yabancı yatırım oranının diğer ülkelerdeki seviyelerde kalmadığını dile getirerek, “Düzenleyici yüklerin azaltılması ve makroekonomik istikrarın sağlanması gerekiyor.” dedi. IFC’nin, doğrudan yabancı yatırımları artırmak için hükümet ile işbirliği yaptığını ifade etti.

Sonuç olarak, Türkiye’nin yeşil dönüşüm ve yatırım ortamının gelişimi, ülke için sürdürülebilir büyüme ve kalkınma açısından kritik öneme sahiptir.

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Ekonomi ve Özel Sektörün Geliştirilmesinden Sorumlu Başkan...

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Ekonomi ve Özel Sektörün Geliştirilmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan M. Lund, Türkiye’nin, enerji sepetinde yenilenebilir kaynakların payını artırma hedefine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.