Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nde Aşı Üretiminin Önemi Vurgulandı

Kongre sonrası değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşı üretiminin stratejik önemine vurgu yaptı.

Kongre sonrası değerlendirmede bulunan

Kongre sonrası değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşı üretiminin stratejik önemine vurgu yaptı.

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nde Aşı Üretiminin Önemi Vurgulandı

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Türkiye’de aşı biliminin gelişimi ve pandemi sonrası ivmelenmesi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Özdarendeli, pandemi sürecinin ülkeler için aşı üretimini stratejik bir hale getirdiğini belirtti.

Kongrenin Detayları ve Katılım

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi, Aşı Bilimi Derneği tarafından Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin son gününde düzenlenen basın toplantısında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özdarendeli, kongrenin en yüksek katılımla yapıldığını ve yaklaşık 150 bilim insanının katıldığını ifade etti.

Yenilikçi Aşı Teknolojileri Teması

Bu yılki kongrede, yenilikçi aşı teknolojileri teması işlendi. Özdarendeli, yeni platformlar hakkında bilgi paylaşımında bulunulduğunu, genç araştırmacılar için yeni proje olanakları doğduğunu aktardı. Ayrıca, kongrenin başarılı bir ev sahipliği ile geçtiğini, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve yönetimine teşekkür etti.

Tarihi Aşı Kültürü

Prof. Dr. Özdarendeli, Türkiye’nin aşı üretim kültürünün uzun bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, “Kuduz aşısını bulan Pasteur’dan kısa bir süre sonra Osmanlı İmparatorluğu’nda aşı üretimine başlanmıştır. 1998 yılına kadar süregelen bu üretim, günümüzde bir dönüm noktası haline dönüşmüştür. 2010’lu yıllardan itibaren aşı geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Pandemi, ülkemiz için zorlu bir süreç olmuş olsa da, birçok grup aşı geliştirme çalışmalarına yöneldi,” dedi.

16 Ekim’de başlayan ve bugün sona eren kongrede, bilim insanları Türkiye’de yapılan aşı araştırmalarını katılımcılarla paylaştı ve bu konuda yapılacak çalışmalar için umut verici değerlendirilmelerde bulundu.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof....

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Aşı Bilimi Derneğince, ERÜ ev sahipliğinde Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nin son gününde AA muhabirine açıklamada bulundu.