Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amasra Maden Ocağı’nda Yeniden Kömür Üretimi Başlıyor

Amasra Maden Ocağı’nda hazırlıklar hızla devam ediyor, 20-25 gün içinde ilk panolar kömür üretimine hazır hale gelecek.

Amasra Maden Ocağı'nda hazırlıklar

Amasra Maden Ocağı’nda hazırlıklar hızla devam ediyor, 20-25 gün içinde ilk panolar kömür üretimine hazır hale gelecek.

Amasra Maden Ocağı’ndan Yeni Gelişmeler

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında yaşanan maden patlaması sonrası Amasra’daki maden ocağında yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Patlama ve Sonrasındaki Çalışmalar

Yeşil, 14 Ekim 2022’de meydana gelen trajik patlamada 43 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, olay sonrasında müessesenin yangın çıkan kısmının kapatıldığını belirtti.

Hazırlık Aşamasındaki Panolar

Yeşil, “İki yıldan beri kapalı olan alanda uzman ekiplerimiz yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İki ‘başyukarı’ panomuz ise hazırlık aşamasında. Bu panolardan birinin çalışmaları 20-25 gün içinde tamamlanacak ve kömür üretimine hazır hale getirilecek” diye ifade etti.

Ekonomik Önemi ve Hedefler

GMİS Genel Başkanı, Amasra Müessesesi’nin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bu müessese, çok büyük bedeller ödemiştir. Yeniden kömür üretimine başlaması, ülke ekonomisi ve Zonguldak için kritik bir destek olacak. Arkadaşlarımızın bu süreçteki dayanışması ve özverisi bizler için sevinç kaynağı” dedi.

Geleceğe Dönük Temenniler

Hakan Yeşil, benzer acıların bir daha yaşanmamasını dileyerek, maden ocağında iş güvenliği ve sağlık konularında daha fazla önlem alınması gerektiğini de belirtti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde hazırlık aşamasındaki panolara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.