Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Fidan, Hamas ile Ateşkes Müzakerelerini Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas ile yaptığı görüşmede ateşkes müzakerelerini ve insani durumu gündeme aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas ile yaptığı görüşmede ateşkes müzakerelerini ve insani durumu gündeme aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Hamas ile Görüşmesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmede, özellikle esir değişimini sağlayacak ateşkes anlaşması çerçevesinde müzakerelerdeki son durumu ve bölgedeki insani durumu ele aldı.

Görüşmenin Detayları

Bakan Fidan, İstanbul’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve diğer Hamas Siyasi Büro üyeleri ile bir araya geldi. Bu toplantıda, Gazze’nin kuzeyindeki insani krize karşı uluslararası toplumun harekete geçirilmesi için Türkiye’nin diplomatik çabalarının artırılacağı vurgulandı.

Ateşkes Anlaşması Üzerine Müzakereler

Ateşkes müzakereleri sırasında, esir değişiminin mümkün kılınması için gereken adımlar üzerinde de duruldu. Fidan, Filistinliler arası uzlaşı sürecini değerlendirmeyi de ihmal etmedi ve Mısır’ın Kahire’de düzenlediği toplantıya duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Taziye İletişi

Toplantı esnasında, Bakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar‘ın İsrail saldırısında yaşamını yitirmesi üzerine Hamas yetkililerine taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumu ele aldı. Fidan, İstanbul’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile görüştü. Görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı.