Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Derya Yanık’tan Londra’daki İslamofobi Değerlendirmesi

Derya Yanık, Londra ziyaretinde İslam karşıtlığına dikkat çekti ve Türk vatandaşlarının endişelerini aktardı.

Derya Yanık, Londra ziyaretinde

Derya Yanık, Londra ziyaretinde İslam karşıtlığına dikkat çekti ve Türk vatandaşlarının endişelerini aktardı.

İnsan Hakları Temasları İçin Londra’ya Ziyaret

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Londra’daki temaslarını değerlendirerek, İngiltere’de yaşayan Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının artan İslam karşıtlığından duyduğu endişeleri paylaştı.

Olası Tehditler ve Endişeler Gündemde

Yanık, beraberinde CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri ile birlikte üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada, Müslümanlara yönelik yükselen şiddet olayları ve Gazze’deki durumu gündeme getirdiklerini belirtti.

Müslüman Toplumun Temsilcileriyle Bir Araya Geldiler

Yanık, İngiltere Parlamentosu yarıdan 15 milletvekilinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de görüştüklerini aktardı. Bu görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşlarının yaşadığı sorunlarla ilgili çözüm önerileri üzerinde durduklarını ifade etti.

Sivil Toplum Temsilcilerinin Görüşleri

Londra’da Türk sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantılarda, katılımcıların İngiltere toplumuna entegre olduklarını fakat artan İslamofobi ve ırkçılıktan büyük endişe duyduklarını vurguladığını belirtti.

Yanık, “Vatandaşlarımız kendilerini İngiltere’nin önemli bir parçası olarak görüyor, ancak artan İslamofobi hareketleri onları endişelendiriyor. Devlet olarak her zaman yanlarında olacağımızı vurguladık” dedi.

Uluslararası Diyalog ve İşbirliği Çağrısı

Yanık, ayrıca Gazze’deki soykırımı sona erdirmek için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Ziyaret sırasında iletişimde bulundukları Lord Wajid Khan’ı Türkiye’ye davet ettiklerini ve işbirliklerinin devamı için istikrarlı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti...

İngiltere’nin başkenti Londra’ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, buradaki temaslarının ardından AA ve TRT’ye değerlendirmelerde bulundu.