Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Afrika’da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleştirildi

Cape Town’da düzenlenen zirvede sosyal adalet ve gıda güvenliği konuları ele alındı.

Cape Town'da düzenlenen zirvede

Cape Town’da düzenlenen zirvede sosyal adalet ve gıda güvenliği konuları ele alındı.

Güney Afrika’da Sosyal Adalet Zirvesi Düzenlendi

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi’nin öncülüğünde “6. Sosyal Adalet Zirvesi” gerçekleştirildi. Etkinlik, şehir merkezinde bulunan Artscape Tiyatrosu’nda yapıldı.

Önemli Konuşmalar ve Katılımcılar

Bu zirve çerçevesinde “Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” teması üzerinde duruldu. Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi isimler katıldı. Türkiye’nin Pretoria Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da konuşma yaptı.

Açlık ve Sosyal Adalet Sorunları Ele Alındı

Etkinlikte, dünya genelinde açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi sorunlar masaya yatırıldı. Zirvenin önemli gündem maddeleri arasında, Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında dünya genelinde 828 milyon insanın yaşadığı açlık sorununu ortadan kaldırma hedefi yer aldı.

Büyükelçi Kandaş’ın Açıklamaları

Büyükelçi Kandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin BM’nin 2030 Gündemi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalara dair bilgiler verdi. “Türkiye, BM’nin sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde projelere dahil etti. İnsani temelli kalkınma politikası çerçevesinde, sosyal güvenlik sistemleri ile herkes için ücretsiz sağlık hizmetleri ve sosyal yardımlar sağlıyoruz,” dedi.

TİKA’nın Projeleri

Kandaş ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Güney Afrika’da gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. Bu projeler arasında okullarda sera ve sebze bahçesi inşası, prefabrik mutfak bağışları, okul bahçelerine meyve ağaçlarının dikilmesi, küçük çiftliklere ekipman desteği ve su arıtma tesisleri gibi gıda güvenliği hedeflerine katkı sağlayacak çalışmalar yer aldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6....

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda “6. Sosyal Adalet Zirvesi” düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu’da, zirve kapsamında “Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.