Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasan Turan: PKK Kerkük’te Açıkça Faaliyet Gösteriyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük’teki PKK varlığı ve Türkmenlere yapılan saldırıları gündeme getirdi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük’teki PKK varlığı ve Türkmenlere yapılan saldırıları gündeme getirdi.

Kerkük’te PKK’nın Varlığı

Irak Türkmen Cephesi’nin Başkanı Hasan Turan, Türkmenlerin yaşadığı Kerkük şehrinde, terör örgütü PKK’nın sivil toplum örgütü kılığıyla açıkça faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Artan Saldırılar

Turan, basın toplantısında, son bir ay içinde PKK’nın Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, Irak Başbakanı’nın dikkatini Kerkük’ün güvenlik durumu üzerine çekti. Türkmenlerin can güvenliğinin korunması için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Irak Hükümeti’nden Beklentiler

Kerkük’teki terör olaylarının PKK ve bazı siyasi gruplarca gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini ifade eden Turan, 5 Ekim tarihinde Türkmen yetkililere yönelik saldırılara da dikkat çekti ve Başbakan’dan soruşturmaları yakından takip etmesini istedi.

Basın Özgürlüğü ve Güvenlik Sorunları

Turan, ayrıca Kerkük’te güvenlik görevlisi giysileri içinde tanımadıkları şahısların bir Türkmen gazetecinin evine düzenlediği silahlı baskına vurgu yaparak, gazetecilerin tehdit edildiğini belirtti. Kerküklü gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için hükümetin acil müdahale etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Güvenlik Boşlukları ve Terör Tehdidi

Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında Peşmerge ile Irak askeri güçleri arasında oluşan güvenlik boşluğuna dikkat çeken Turan, bu alanlarda PKK ve DEAŞ’ın etkinlik göstermeye başladığını ifade etti. Irak hükümetine, bu geniş arazilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli güçlerin yerleştirilmesi çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son...

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük’te düzenlediği basın toplantısında, PKK’nın son bir ayda Kerkük’teki Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, ​​​​​Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin “Kerkük’ün güvenlik dosyasına” müdahale etmesini istedi.