Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da İslam ve Özgürlük Konferansı Gerçekleştirildi

Müslüman ülkelerde özgürlük ve kalkınma konuları derinlemesine tartışıldı.

Müslüman ülkelerde özgürlük ve

Müslüman ülkelerde özgürlük ve kalkınma konuları derinlemesine tartışıldı.

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı’nda Özgürlük ve Kalkınma Ele Alındı

İstanbul’da gerçekleştirilen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı’nın ikinci gününde, “Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü” başlıklı bir oturum düzenlendi.

Oturumu Yöneteni ve Katılımcılar

Oturumun başkanlığını, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Büşra Sönmez üstlendi.

Konu üzerine yapılan sunumlar arasında; Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, Giresun Üniversitesi Dereli Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Özgür Kanbir ve Finlandiya’daki Abo Akademi Üniversitesi İleri Yönetim Sistemleri Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Jani Kinnunen yer aldı.

Sunumların İçerikleri

Dr. Edo Ömerçevic, “İslam ve Özgürlük Endeksi 2024” başlıklı sunumunda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ve gözlemci ülkelerindeki dini, siyasi ve ekonomik özgürlük endekslerini değerlendirdi.

Ömerçevic, bu ülkelerdeki özgürlük göstergelerinin ekonomi alanında güçlü olduğunu, ancak en zayıf noktaların siyaset alanında yer aldığını aktardı.

Doç. Dr. Özgür Kanbir, “İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?” başlıklı çalışmasında, “İslami değerlerin ekonomik gelişmeyi desteklediği” ve “İnsani değerlerin İslami değerler olduğu” tezleri etrafında değerlendirmeler yaptı. İslam’ın ilk yüzyıllarında “açık toplum anlayışı” ile ilim alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Kanbir, 2018 verilerine göre, İİT ülkelerinin sosyal dayanışma, uluslararası yardım ve suç oranı düşüklüğü gibi başlıklarda dünya ortalamasının üzerinde bir performans sergilediğini ifade etti.

Dr. Jani Kinnunen ise çoğunluğu Müslüman ülkelerin kendine özgü sosyopolitik dinamiklerine dikkat çekti.

Konferansın Sonu

Oturumun ardından konferans sona erdi ve katılımcılar, Müslüman ülkelerdeki özgürlük ve kalkınma konularında önemli bir tartışma ortamına katkıda bulundular.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul’da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde “Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü” başlıklı oturum yapıldı. Oturumda,
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.