Konya’nın Ilgın ilçesindeki eski cezaevi, modern bir kütüphaneye dönüştürüldü ve halkın hizmetine sunuldu.
Ilgın’da Cezaevinden Kütüphaneye Dönüşüm
Konya’nın Ilgın ilçesinde, 61 yıl cezaevi olarak hizmet veren taş bina, özgün yapısına uygun olarak restore edilerek kütüphane haline getirildi.
Modern Bir Kütüphane Tasarımı
İller Bankası Genel Müdürlüğü’nün finansal desteğiyle gerçekleştirilen “Ilgın Millet Kütüphanesi” projesi, Ilgın Belediye Başkanlığı tarafından yürütüldü. Bir yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından kütüphane, 8 aydır ilçe halkına hizmet vermekte.
Kütüphanenin Özellikleri
800 metrekare alanda hizmet veren yeni kütüphanede kitap kafe, okuma ve çalışma alanları, sessiz kütüphane, çocuk sinema salonu ve çocuk okuma salonu bulunmaktadır. Ayrıca, yetişkinler için ayrı bir kütüphane ve bahçesinde çocuklar için oyun parkı mevcuttur.
Bir Eğitim Yuvası Olarak Dönüşüm
Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, projenin kent kültürü açısından önemine vurgu yaptı. Apil, “Burada, kampanyalar düzenliyoruz. Kitap okuyan öğrencilere ödüller veriyoruz. Bu bina, cezaeviyken bir eğitim yuvasına dönüştü. Mahkumların geçmişte yaşadıkları düşünülürse, şimdi burada kitap okuyan öğrencileri görmek çok anlamlı,” dedi.
İller Bankası’nın Desteği
İller Bankası Konya Bölge Müdürü Sedat Yılmaz, binanın modern bir kütüphane görünümüne kavuşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yılmaz, “Mekan, sosyal ve kültürel etkinlikler için ideal bir yer haline geldi,” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin Görüşleri
17 yaşındaki lise öğrencisi Zeynep Nur Yıldız, eski cezaevinin keyifli bir alana dönüşmesini değerlendirdi. Yıldız, “Bir kütüphane açmak, bir cezaevi kapatmaktır. O yüzden burada ders çalışmak çok etkileyici,” diye belirtti.
Konya’nın Ilgın ilçesinde, 61 yıl kapalı cezaevi olarak kullanılan taş bina, özgün dokusuna uygun restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldü.
Konya’nın Ilgın ilçesinde, 61 yıl kapalı cezaevi olarak kullanılan taş bina, özgün dokusuna uygun restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldü.