Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da İzinsiz Kazı Yapan 8 Kişi Suçüstü Yakalandı

Kütahya’nın Emet ilçesinde, izinsiz tarihi eser arayan 8 kişi yakalandı; 2’si tutuklandı.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, izinsiz

Kütahya’nın Emet ilçesinde, izinsiz tarihi eser arayan 8 kişi yakalandı; 2’si tutuklandı.

Kütahya’da Kaçak Kazı Operasyonu

Kütahya’nın Emet ilçesinde, izinsiz kazı yapan 8 kişi yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. İlçeye bağlı İkibaşlı köyü yakınlarındaki sit alanında, tarihi eser aramak amacıyla araç ve ekipmanlarla kazı yapıldığını tespit eden Jandarma ekipleri, gerekli çalışmaları başlattı.

Olayın Detayları

Maltepe Tümülüsü mevkisinde park edilmiş bir kamyon ve diğer tarım araçları dikkat çekerken, Jandarma ekipleri şüphe üzerine bölgede arama yapmayı tercih etti. Yapılan incelemeler sonucunda, bir grup şüphelinin yaklaşık 15 metre derinliğinde izinsiz kazı yaptıkları belirlendi.

Yakalanan Şahıslar

Kazı çalışması yapan şüpheliler A.İ, Ü.H, M.Ç, S.G, E.Y, F.Y, M.İ.V. ve M.Y, gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sonuç ve Gelişmeler

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Y. ile M.Ç. tutuklanırken, diğer 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, izinsiz kazıya karşı yürütülen denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, tarihi eser aramak için sit alanında kamyon, traktör, su tankeri ve...

Kütahya’nın Emet ilçesinde, tarihi eser aramak için sit alanında kamyon, traktör, su tankeri ve çeşitli araç gereçlerin de olduğu ekipmanla izinsiz kazı yaparken yakalanan 8 şüpheliden 2’si tutuklandı.