Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’daki Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Muazzez Güler, deprem sırasında engelli oğlu Doğukan’ı taşıyarak büyük bir cesaret gösterdi.

Muazzez Güler, deprem sırasında

Muazzez Güler, deprem sırasında engelli oğlu Doğukan’ı taşıyarak büyük bir cesaret gösterdi.

Malatya’da Deprem Anında Annenin Cesaret Hikayesi

Malatya’nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki depremin anında, Muazzez Güler isimli bir anne, engelli oğlu Doğukan Güler‘i sırtında taşıyarak büyük bir cesaret gösterdi. Bu anlar, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Deprem Anının Paniği

Kentteki çevre illerden de hissedilen deprem, okullarda paniğe neden oldu. Öğrenciler sınıflarını terk ederken, Muazzez Güler, engelli oğlu 10 yaşındaki Doğukan’ı güvenli bir şekilde dışarıya taşımayı başardı.

Doğukan’ın Bekleyişi

Anne Muazzez, oğlunun serebral palsi hastası olduğunu ve yürüyemediğini belirtti. Deprem anında Doğukan’ın başının üstüne kitap koyarak dua ettiğini, annesini beklediğini ifade etti. Muazzez Güler, “Oğlum dua ediyordu. Onu sırtıma aldım ve dışarı indik. Daha önce deprem tatbikatlarında eğitildiğimiz için bu durumu bildiğimi düşündüm,” dedi.

Doğukan’ın Duyguları

Oğlu Doğukan, deprem anında korktuğunu ve çömeleyemediği için kitabı kafasının üstüne koyduğunu belirterek, “Annem geldi, sırtında beni aşağıya indirdi ve sandalyeye oturttu,” şeklinde konuştu.

Yetkililerin Değerlendirmesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz, okullarda düzenledikleri deprem tatbikatlarının önemine değinerek, anne ve oğlunun bu bilgileri başarıyla uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda...

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu’nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan’ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler’in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.