Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netanyahu, Beyrut Saldırısının Ardından Aceleyle İsrail’e Dönüyor

Netanyahu, New York’ta olduğu süre zarfında Beyrut’taki hava saldırısını onaylayarak ülkesine erken dönme kararı aldı.

Netanyahu, New York'ta olduğu

Netanyahu, New York’ta olduğu süre zarfında Beyrut’taki hava saldırısını onaylayarak ülkesine erken dönme kararı aldı.

Netanyahu’nun New York Ziyareti Kısa Sürecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap etmek amacıyla bulunduğu New York’tan, Beyrut’ta yaşanan saldırılar üzerine ülkesine yürütmesi gereken geri dönüşü hızlandırma kararı aldı. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun Cumartesi akşamı olarak planlanan dönüşünün bu gece yapılacağı belirtildi.

Beyrut Saldırısına Onay

Netanyahu’nun, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısını onayladığına dair fotoğraflar, Başbakanlık basın ofisi tarafından yayınlandı. Bu durum, Netanyahu’nun artan güvenlik kaygılarıyla hareket ettiğini gösteriyor.

İsrail Ordusunun Hazırlıkları

Öte yandan, İsrail basınında çıkan haberlere göre, Netanyahu, ülkeye döndükten hemen sonra Tel Aviv’de bulunan Savunma Bakanlığı kompleksiyle bir “güvenlik görüşmesi” gerçekleştirecek.

Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Savunma Bakanlığı, Bakan Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin Beyrut’taki hava saldırısını izlediğine dair fotoğraf paylaştı. Halevi, İsrail’in savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduğunu ifade etti.

Gelecek Tehditler ve Hazırlıklar

İsrail Devlet Televizyonu KAN, “savunma teşkilatı”nın Hizbullah veya Irak, Yemen gibi ülkelerden gelebilecek olası büyük tehditlere karşı hazırlık yaptığına dair bilgiler aktardı.

Bombardımanda Hedef Alınan İsimler

İsrail ordusunun, Lübnan‘ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesinde Hizbullah‘ın ana karargahını hedef alan hava saldırısını gerçekleştirdiğini duyurması, bombardımanın
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın da hedef alındığı iddialarıyla gündeme geldi.

Son gelişmeler ışığında, Netanyahu ve ekibi, uluslararası alanda özellikle güvenlik meselelerinin önemi üzerine vurguda bulunmaya devam edeceklerdir.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap etmek için gittiği New York’ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut’a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu’nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.