Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’nın Deprem Güvenliğini Anlattı

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’nın deprem risklerini ve dayanıklı yapılaşmanın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür,

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’nın deprem risklerini ve dayanıklı yapılaşmanın önemini vurguladı.

Kütahya’nın Depremselliği Üzerine Önemli Açıklamalar

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’nın büyüyen kent yapısında deprem riskine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Seminerde Bilgilendirici Açıklamalar

Inşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen “Kütahya’nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya” konulu programda katılımcılara bilgiler aktaran Görür, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deprem Riski ve Yapılaşma İlişkisi

Prof. Dr. Görür, bu tür eğitimlerin amacının Anadolu genelinde insanların güvenliğini sağlamak ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu ifade etti. “Kütahya bir deprem kenti. Bu bölge, aktivite gösteren fay hatlarıyla doludur” diyerek şunları söyledi:

“Kütahya, doğudaki doğru atımlı faylar ile batıdaki grabenlerin kesişim noktasındadır. Burada, büyük depremler üretme potansiyeli mevcut. Tarihte 7 ve üzeri büyüklükte depremler yaşanmıştır.”

Yanlış Yapılaşma Uyarısı

Kentteki yapılaşmanın mevcut deprem riski göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini belirten Görür, “Kütahya yanlışı yapıyor. Düz alanlarda grabenin tavan bloku üzerinde riskli yapılar inşa etmekte.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Mikro Bölgeleme İhtiyacı

Görür, Kütahya’da sıvılaşma riski olduğunu vurguladı ve mikro bölgeleme çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi:

“Bu bölgenin dinamiklerinin göz önünde bulundurulması ve tehlike haritalarının oluşturulması gerekiyor. Yetkililer bu bilgileri kullanarak kenti yönetmelidir.”

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri...

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kütahya’nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya” başlıklı programa katıldı. Görür, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.