Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda göç ve medya konuları ele alındı.
Sakarya Üniversitesi’nde ‘Göç ve Medya’ Paneli
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi, TÜBİTAK ve Adapazarı Belediyesi işbirliğiyle bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu” kapsamında, “Göç ve Medya” panelini düzenledi.
Panelde Öne Çıkan Konular
Sempozyum, SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı ve iletişim ve marka danışmanı Harun Emre Karadağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde konuşan isimler arasında TRT Haber Kanalı Haber Koordinatörü Ahmet Görmez, gazeteci Kemal Öztürk ve gazeteci Alpaslan Düven yer aldı.
Ahmet Görmez’in Açıklamaları
Panelde ilk olarak konuşan Ahmet Görmez, savaş nedeniyle ülkelerini terk eden insanların yaşadığı zorlukları dile getirdi. Görmez, “Savaştakilerin bir kısmı artık vatanım yok diyor. Vatan kavramı çok önemli; mutlaka sahip çıkmamız gereken şeyin bayrak olduğunu unutmamalıyız.” şeklinde ifade etti.
Kemal Öztürk ve Yeni İletişim Stratejileri
Gazeteci Kemal Öztürk, iletişim teorilerinin geçerliliğini yitirdiğini belirtti ve “Yalan haberin doğru habere göre yayılma hızı 10 kat daha fazla. Eski bürokratik yöntemlerle bu sorunla başa çıkmak mümkün değil.” dedi.
Alpaslan Düven’in Medya Üzerine Değerlendirmeleri
Gazeteci Alpaslan Düven, İngiltere’nin bu yıl 30 bin düzensiz göçmeni kabul ettiğini aktararak medya dilinin göçmenlere yönelik hassasiyeti azalttığını vurguladı. “Medya, göçmenleri antipatik bir şekilde yansıtıyor; bu da toplumda antipatiye yol açıyor.” açıklamasında bulundu.
Panel, katılımcıların soruları ile devam etti ve sempozyumun göçün ekonomik, siyasi, hukuki ve kültürel boyutlarını ele alarak yarın sona ereceği belirtildi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesince TÜBİTAK ve Adapazarı Belediye işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu”nda, “Göç ve Medya” paneli gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesince TÜBİTAK ve Adapazarı Belediye işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu”nda, “Göç ve Medya” paneli gerçekleştirildi.