Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sineması Günleri Selanik’te Başladı

Selanik’te Türk Sineması Günleri etkinliği, Türk filmlerinin gösterimleriyle devam ediyor.

Selanik'te Türk Sineması Günleri

Selanik’te Türk Sineması Günleri etkinliği, Türk filmlerinin gösterimleriyle devam ediyor.

Türk Sineması Günleri Selanik’te Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik kentinde başladı.

Etkinlik Detayları

İki gün sürecek bu etkinlikte Türk sinemasının seçkin örnekleri, sinemaseverlerle buluşuyor. Açılış galasında, yönetmen Selman Nacar’ın eseri “Tereddüt Çizgisi” ile Zeki Demirkubuz’un “Hayat” filmleri gösterildi. Bugün de Cemil Ağacıkoğlu‘nun “Son Hasat” ve Emre Kavuk‘un “Daha İyi Bir Yarın” filmleri izleyicilerle buluşacak.

Başkonsolos’un Açıklamaları

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez 2019 yılında düzenlenen Türk Sineması Günleri’nin ikincisini gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gedik, bu etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğine teşekkür ederek, 2019’daki etkinliğe gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekti. Özellikle Yunanistan’ın kuzeyi ve Selanik’te Türk kültürüne duyulan ilginin büyük olduğunu vurguladı.

Karşılıklı Turizm Hareketliliği

Gedik, Türkiye ile Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğine de değinerek, “Bu ilgi aslında karşılıklı. Türk turistler Selanik ve Yunanistan’ı tercih ederken, Yunan turistler de Türkiye’yi sıkça ziyaret ediyor.” dedi.

Sanatın Gücü

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın ülkeler arasında güçlü bir köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek, politik zorlukların sanat aracılığıyla aşılacağını belirtti. “Halklar her zaman, dünyanın her yerinde olduğu gibi beraberdir ve birdir.” diyerek sanatın birleştirici özelliğine dikkat çekti.

Yönetmen Emre Kavuk ise Türk dizilerinin Yunanistan’da popüler olduğunu vurguladı. Bugün tanıştığı bir Yunan gencinin “Muhteşem Yüzyıl” dizisini izleyerek Türkçe öğrenmeye karar verdiğini paylaştı. Kavuk, Türk sinemasının da dizilerle aynı ilgiyi gördüğünü ifade etti ve sinemanın insanları yakınlaştırma özelliğini öne çıkardı.

Katılımcılar

Programa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın, Batı Trakyalı Türkler ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.