Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk ve Yunan Mutfağındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerin benzerliklerini ve farklılıklarını açıkladı.

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu,

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerin benzerliklerini ve farklılıklarını açıkladı.

Türk ve Yunan Mutfağındaki Ortak Noktalar

Gastronomi alanında uzmanlaşmış olan Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağı arasında önemli benzerlikler bulunduğunu ifade ederken, bazı yemek isimlerinin bile ortak olduğunu vurguladı.

Uluslararası Gastronomi Kültür Festivali

Fethiye’de düzenlenen bu yılki Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali‘ne katılan Ekmekçioğlu, iki ülke halkının mutfak kültürlerini çok sevdiğini belirtti. Ekmekçioğlu, Yunanistan’daki restoranlarda Türk mutfağına ait birçok yemeğin de bulunduğunu aktardı.

Yemeklerdeki Farklılıklar

Yunan mutfağında enginar, dolma, keşkek, tas kebabı ve hatta hünkar beğendiye kadar pek çok Türk yemeği yer almakta. Ekmekçioğlu, “Yunanistan’da kalamar ya tavada ya da ızgarada hazırlanıyor; Türkiye’deki fark, burada ‘kalamar’ denilirken Yunanistan’da ‘kalamari’ olarak adlandırılması,” dedi.

Kuyruk Yağı ve Baharat Kullanımı

Ekmekçioğlu, iki mutfak arasındaki farklara da dikkat çekti. “Yunanistan’da hiç kuyruk yağı kullanılmıyor, oysa ki Türkiye’de kebaplarda özellikle Güneydoğu mutfağında yoğun şekilde kullanılıyor. Ayrıca Yunan mutfağında baharat kullanımı gerekenden daha az,” şeklinde ifadede bulundu.

İsim ve Köken Tartışmaları

Gastronomi uzmanı, “İki ülke mutfağı arasında, kokoreç, cacık, dolmadakia gibi yemeklerin isimleri konusunda süregelen tartışmalar bulunmaktadır. Bu yemeklerin kökeni ve kime ait olduğuna yönelik tartışmalar devam etmelidir. Bu şekilde Türkiye ve Yunanistan arasında gastronomi ile ilgili güzel bir dostluk köprüsü kurulmaktadır,” değerlendirmesini yaptı.

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk...

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali’ne katılan Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, AA muhabirine, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerle ilgili açıklamada bulundu.