Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Kök Hücre Nakillerinde Avrupa ve ABD Standartlarını Yakaladı

Türkiye, kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarına ulaştı.

Türkiye, kök hücre nakillerinde

Türkiye, kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarına ulaştı.

Türkiye Kök Hücre Nakillerinde Yüksek Standartlar

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Türkiye’nin kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarını yakaladığını bildirdi. Erkurt, bu alanda yüksek tecrübeye sahip olduklarını vurguladı.

Kök Hücre Nakli ve Bağışı

Prof. Erkurt, kök hücre nakllerinin hem otolog (hastanın kendi hücreleri) hem de allojenik (başka bir kişinin hücreleri) yöntemlerle gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi sayesinde, kök hücre bekleyen hastalar için uygun bağışçılar belirlenmektedir.

Kök Hücre Nakil Merkezleri ve Ücretsiz Hizmetler

Türkiye’de 100’den fazla kök hücre nakil merkezi bulunmaktadır ve yılda yaklaşık 6 bin işlem gerçekleştirilmektedir. Prof. Erkurt, “Türkiye’deki tüm kemik iliği nakilleri ve kanser tedavileri ücretsizdir ve SGK tarafından karşılanmaktadır” dedi.

Kök Hücre Bağışının Önemi

Prof. Dr. Erkurt, kök hücre bağışçısı olduğunu ve bağış yapmanın hastalar için büyük bir önem taşıdığını belirtti. “Bağışta bulunmak, kan vermek kadar kolay bir işlemdir” açıklamasında bulundu.

Ölüm Riskinin Azalması

Türkiye’de kök hücre nakillerinde ölüm riski geçmişe göre önemli ölçüde azalmıştır. Erkurt, “Geçmişte yüzde 25 olan risk oranı, şimdi yüzde 10’un altına düşmüştür” ifadelerini kullandı.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi...

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine, akut lösemi, lenfoma, multiple myeloma gibi hematolojik kanser hastaları için hayati önem taşıyan kök hücre nakli ve kök hücre bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkurt, Türkiye’nin artık kök hücre nakillerinde çok yüksek bir tecrübeye ve altyapıya sahip olduğunu, Avrupa ve ABD standartlarında hizmet sunduğunu bildirdi.