Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gabar Dağı’nda sondaj kulesi yıkıldı: 1 mühendis hayatını kaybetti

Şırnak’ın Gabar Dağı’ndaki Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında meydana gelen sondaj kulesi kazası sonucunda, ilk belirlemelere göre 3 işçi yaralandı. Şırnak Valiliği, enkaz altında kalan işçilerden 2’sinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Valilikten yapılan son açıklamada ise bir mühendisin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıntılar haberimizde…

Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki Şehit

Şırnak’ın Gabar Dağı’ndaki Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında meydana gelen sondaj kulesi kazası sonucunda, ilk belirlemelere göre 3 işçi yaralandı. Şırnak Valiliği, enkaz altında kalan işçilerden 2’sinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Valilikten yapılan son açıklamada ise bir mühendisin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıntılar haberimizde…

Alınan bilgilere göre, TPAO’ya ait sondaj kulesi Gabar Dağı’nda devrildi. İlk belirlemelere göre, Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında meydana gelen olayda, 3 işçi sondaj kulesinin göçüğü altında kaldı. Olayla ilgili valilikten peş peşe açıklamalar geldi. Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan da kazayla ilgili bilgi verdi. İşte kazaya ilişkin ayrıntılar ve daha fazlası…

Göçük altında kalan işçileri kurtarmak amacıyla olay yerine AFAD, itfaiye ekipleri, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri sevk edildi. Enkaz altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin’in de olay yerine giderek çalışmaları yerinde denetlediği öğrenildi. Vali Atay, yaptığı açıklamada, ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiğini ve kurtarma çalışmalarına başladığını belirtti.

Olay sonrası Şırnak Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgedeki son durumu şu ifadelerle aktardı:

“Valimiz Sayın Cevdet Atay, Gabar Dağı’nda Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. AFAD, UMKE, İtfaiye, TPİC ve TPAO uzman ekipleri ve Jandarma ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan 3 işçiden 2’si yaralı olarak kurtarılmış, 1 işçimiz helikopterle hastaneye kaldırılmış, kurtarılan diğer işçimizin hastaneye nakil işlemlerine başlanmıştır. Enkaz altında kalan diğer işçimizi kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir.”

ACI HABER GELDİ: BİR MÜHENDİS HAYATINI KAYBETTİ

SONDAJ

Şırnak Valiliği’nden yapılan yeni bir açıklamada ise bir mühendisin hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Valilik, sondaj kulesinin devrilme sebebine ilişkin incelemelerin sürdüğünü ve olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Valilik yetkilileri, kazanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve tüm ekiplerin koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, olay yerinde kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin büyük bir özveri ile çalıştığını ve enkaz altında kalan diğer işçinin kurtarılması için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Kazayla ilgili soruşturma çalışmaları sürüyor.