Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir, Manisa ve Bursa’da orman yangını!

İzmir, Manisa ve Bursa’da orman yangını! Ekipler olay yerinde yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Orman yangınında 1 kişi vefat etti. İzmir’de uçuşlar iptal edildi. İşte ayrıntılar.

İzmir, Manisa ve Bursa'da

İzmir, Manisa ve Bursa’da orman yangını! Ekipler olay yerinde yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Orman yangınında 1 kişi vefat etti. İzmir’de uçuşlar iptal edildi. İşte ayrıntılar.

Yüksek sıcaklıklarla birlikte birçok ilden orman yangını haberleri geldi. Manisa, Bursa ve İzmir’in iki ilçesinde çıkan orman yangınları gözden kaçtı. Bergama’da dün başlayan orman yangınında arabanın düşmesi sonucu Bergama orman müdürü hayatını kaybetti. İzmir Adnan Menderes Havalimanı çevresinde çıkan yangın nedeniyle bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi. İzmir’deki tüm yangınlar saat ondan önce söndürüldü.

orman yangını

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Avşar kırsalında dün saat 11.40 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir anda büyüyerek ormanlık alana yayıldı. İhbarın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Daha sonra bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Turgutlu Park ve Bahçe Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri, 1 dozer görevlendirildi.

EVLER ALEVLER ARASINDA KALDI

Yerleşim alanının yakınında çıkan yangında bazı evler alev alırken, vatandaşlar bahçe hortumlarıyla alevlerin evlerine girmesini engellemeye çalışıyor.

yangın

İZMİR GAZİEMİR’DE YANGIN

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Zafer ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Bölge Orman İşletme Müdürlüğü’ne hava ve kara ekipleri ile çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Umaklı, İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Umaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçelerinde çıkan yangınlara ilk günden bu yana havadan ve karadan müdahalelerimizi sürdürüyoruz. Tüm kurumlar olarak yangının kontrol altına alınması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

BUCA’DA YANGIN

İzmir’in Buca ilçesinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Buca’da yerleşim yerlerine yaklaşan orman yangını çıkıyor.

Yangın, saat 13.15’te Buca İlçesi Zafer Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına müdahale etmek üzere 7 uçak, 16 helikopter, 35 su tankeri, 11 su kamyonu, 4 dozer ve 4 yer ekibini bölgeye gönderdi.

yangın

FOÇA’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Fevzi Çakmak ilçesinde orman ve makilik alanlarda nedeni henüz belirlenemeyen yangınlar çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, Jandarma Komando Terörle Mücadele Harekat Okulu Karargahı yerleşkesini de etkiledi.

Yangına Orman Genel Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları müdahale ederken, askeri personelin de müdahaleye destek verdiği belirtildi. Yangın, askeri alanın arkasındaki Koca Mehmetler Mahallesine bağlı Maki bölgesine de sıçradı.

Bölgedeki Hayat Foça sitesi ise tedbir amacıyla boşaltıldı. Şantiye Müdürü Can Koktekin, askeri polisin ihbarı üzerine alanı boşalttıklarını, itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmalarıyla şantiye çevresinde çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Foça Bölge Valisi Mehmet Türköz, yaptığı açıklamada, Yeni Foça Jandarma Komando Terörle Mücadele Okulu Komutanlığı’nda saat 14.50 sıralarında başlayan yangının, rüzgarın etkisiyle okul dışına yayıldığını ve saat 22.30 sıralarında kontrol altına alındığını söyledi.

Yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini belirten Türköz, “Saat 22.30 itibarıyla çeşitli ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Foça için büyük ve tehlikeli bir yangın. Yangın 22.30’da başladı. Öğlen saatlerinde başlayan ve gece 02.00’ye kadar süren yangında, gece saatlerinde çıkan yangında yaklaşık 50 hektar alan zarar gördü. “dedi.

Yangına İzmir Bölge Orman Müdürlüğü, İzmir İl İtfaiyesi, Yeni Foça Jandarma Komando Terörle Mücadele Okulu Komutanlığı ve Fossa Deniz Üs Komutanlığı itfaiye araçlarının yanı sıra polis ve jandarma TOMA’ya ait 3 uçak, 2 helikopter katıldı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

İzmir’de çıkan yangınlarda bazı bölgelerde elektrikler tedbir amaçlı kesildiği belirtildi.

orman

BERGAMA’DAKİ YANGINDA 1 KİŞİ VEFAT ETTİ

Bergama orman işletmesi müdürü Şahin Dönertaş, İzmir’in Bergama ormanında çıkan orman yangınına müdahale sırasında bindiği kamyonetin devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

İzmir’in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını ertesi gün kontrol altına alınırken, nakliye işçisi Özgür Dilsiz ve Bergama orman işletmesi müdürü Şahin Dönertaş, yangına müdahale sırasında bindiği kamyonun devrilmesi sonucu yaralanarak, itfaiyeye gönderildi. tedavi için hastaneye. Bergama Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

BURSA’DA ORMANDA YANGIN ÇIKTI

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesine başlandı.

Bölgenin Çivil kırsalındaki ormanlık alandan yoğun dumanlar yükseldiğini görenler, durumu olay yerine sevk edilen 112 alarm merkezine bildirdi.

Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan ekipler müdahale etti.

UÇUŞLAR İPTAL

Yangının Adnan Menderes Havalimanı çevresine yayılması üzerine bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi.

Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada: “İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınında çıkan yangın nedeniyle havalimanı geçici olarak iniş ve kalkışa kapatıldı. İzmir’e inmesi gereken uçaklarımız geçici olarak Bodrum Milas Havalimanı’na yönlendirilerek tamamlandı.

BALIKESİR’DE ORMAN YANGINI

Balıkesir’in Altıeylül mevkiinde tarlada başlayıp ormana yayılan yangınla mücadele sürüyor.

Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi’ndeki tarım arazisinde yangın çıktı.

Ekipler, hava ve kara operasyonlarıyla yangını kontrol altına almaya çalışıyor.