Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’de Diri Fay Hattı Var mı? Son Dakika Açıklaması Korkuttu!

Kayseri’de Yeni Bir Diri

Kayseri’de Yeni Bir Diri Fay Hattı Keşfedildi

Türkiye’nin diri faylarıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Kayseri’de bilinmeyen bir fay hattı keşfedildi. Bu keşifle birlikte yıllardır merak edilen “Kayseri’de diri fay hattı var mı?” sorusu da yanıtını bulmuş oldu.

Sarıoğlan ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaya AFAD, MTA ve TBB ekipleri katıldı. Yapılan jeofizik çalışmalar sonucunda, Kayseri’de yeni bir fay hattı tespit edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği bu çalışma, bölgede tedirginlik yarattı.

Sivas’tan başlayan incelemeler sonucunda Deliler Fayı adı verilen fay hattı keşfedildi. Uzmanlar, fayın varlığını net bir şekilde ortaya koydu ve bölgede fayın tespit edildiğini belirtti. Bundan sonraki süreçte fay üzerinde detaylı çalışmalar yapılacak ve teknik bilgiler paylaşılacak.

Başkan Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Deprem Master Çalışmaları” kapsamında tedbirler alındığını ve projelerin gerçekleştirildiğini belirtti. Uzmanlar önümüzdeki günlerde çalışmalarla ilgili daha detaylı bilgi verecekler.

Haber editörü: Ahmet Yılmaz