Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MSB acı haberi verdi: 1 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu…

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu…

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu sırasında meydana gelen EYP (El Yapımı Patlayıcı) patlaması sonucu yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu. Bu acı haber, hem ordu mensupları hem de vatandaşlar tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

MSB’nin Acı Haberi

MSB, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde EYP patlaması sonucu ağır yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, EYP patlaması sonucu yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.”

Pençe-Kilit Operasyonu ve Meydana Gelen Olay

Pençe-Kilit operasyonu, terör unsurlarına karşı düzenlenen geniş çaplı bir harekât olarak biliniyor. Bu operasyonun amacı, teröristlerin bölgedeki etkinliklerini azaltmak ve güvenliği sağlamak. Ancak bu tür operasyonlar, maalesef zaman zaman kahraman askerlerimizin şehit düşmesine neden olabiliyor. EYP patlaması da bu tür operasyonların en tehlikeli unsurlarından biri. El yapımı patlayıcılar, teröristler tarafından stratejik noktalara yerleştirilerek, güvenlik güçlerine zarar vermek amacıyla kullanılıyor.