Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi kabul edildi: Ötenazi detayına dikkat

Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Teklif yasalaştığı takdirde, sahipsiz hayvanlar ile ilgili önemli değişiklikler olacak.

Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik

Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Teklif yasalaştığı takdirde, sahipsiz hayvanlar ile ilgili önemli değişiklikler olacak.

Yeni düzenlemeye göre, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan sahipsiz hayvanlar, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 9. maddesinde yer alan hükümlere tabi olacak. Bu maddeye göre, bu tür hayvanlar için “uyutma” işlemi uygulanabilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, sahipsiz hayvanların sahiplenmesi ve refahı için önemli adımlar atılıyor. Bu değişiklikler kapsamında:

Hayvan Bakımevlerine Kayıt Zorunluluğu Geliyor

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikle, hayvan bakımevlerine alınan tüm hayvanların Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilmesi zorunlu hale geliyor. Bu sayede, hayvanların durumu ve refahı hakkında güncel ve doğru bilgiler edinilebilecek.

sokak hayvanları

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Önemli Değişiklikler!

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler, hayvan refahı ve hakları için önemli bir adım teşkil ediyor. Bu değişikliklerle, hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar güçlendirilirken, insan ve hayvan sağlığı da gözetiliyor.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler, hayvan hakları ve refahı için önemli bir dönüm noktası niteliğinde. Bu değişikliklerle, sahipsiz hayvanların korunması, sahiplendirme ve bakımevleri ile ilgili kapsamlı düzenlemeler getirilerek hayvanların yaşam hakları ve refahı güvence altına alınıyor.

Hayvan Bakımevleri Zorunluluğu

  • Büyükşehir, il ve nüfusu 25 bini aşan belediyeler, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ve sahiplendirme sürecine kadar bakımları ve rehabilitasyonları için hayvan bakımevleri kurmak zorunda olacak.
  • Bu belediyeler tarafından toplanan hayvanlar bakımevlerine götürülecek.
  • Bakımevi kurma zorunluluğu olmayan belediyeler ve il özel idareleri ise sorumluluk alanlarındaki bu hayvanları en yakın bakımevine teslim edecek.

Sorumluluk ve Cezalar

  • Belirtilen kaynağı ayırmayan veya hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları toplamak, rehabilite etmek veya sahiplendirilinceye kadar bakmak için harcamayan veya bu kaynağı başka amaçlar için kullanan belediye başkanları ve yetkilileri 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
  • Söz konusu belediyeler 31 Aralık 2028’e kadar belirtilen hayvan bakımevlerini kurmak ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirmekle yükümlü olacak.