Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitlik yönetmeliğinde değişiklik yapıldı: Karar Resmi Gazete’de

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’de Şehitlik yönetmeliğinde önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Yapılan düzenlemeler, özellikle ‘yedek astsubay’ statüsünde olanların durumu ile hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için yeni düzenlemeleri içeriyor.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’de Şehitlik yönetmeliğinde önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Yapılan düzenlemeler, özellikle ‘yedek astsubay’ statüsünde olanların durumu ile hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için yeni düzenlemeleri içeriyor.

Öncelikle, yeni düzenleme ile birlikte ‘yedek astsubay’ statüsü özel olarak vurgulanmış ve bu grup için şehitlik haklarıyla ilgili belirli düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca, hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için de yeni bir bent eklenmiş ve bu grupların şehitlik statüsüne ilişkin hakları güçlendirilmiştir.

Bununla birlikte, düzenleme kapsamında ‘Bakanlar Kurulu’ ifadesi, ilgili yerlerde ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirilerek güncellenmiştir.

Yapılan bu yeni düzenlemeler, ülke genelinde şehitlik yönetmeliğine ilişkin mevzuatın güncellenmesi ve şehit ailelerinin haklarının daha geniş kapsamlı olarak korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Resmi Gazete’nin 9 Temmuz bugünkü son sayısında, Şehitlik yönetmeliğinde önemli değişiklikleri içeren yeni bir düzenleme yayımlandı. Söz konusu düzenlemeyle, 3 Ocak 2016 tarih ve 2016/9430 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na dayanarak yürürlüğe giren mevcut yönetmelikte bazı maddeler güncellendi.

 

Şehitlik yönetmeliğinde değişiklik yapıldı: Karar Resmi Gazete'de

 

Şehitlik Yönetmeliğinde Yapılan Son Değişiklikler Detaylandırıldı

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Türkiye’de Şehitlik yönetmeliğinde önemli değişiklikler gerçekleştirildi. İşte yapılan detaylı düzenlemeler:

Yönetmeliğin üçüncü maddesinin birinci fıkrasına, ‘yedek subay’ ifadesinin ardından ‘yedek astsubay’ terimi eklenmiştir. Bu değişiklikle, yedek astsubayların şehitlik statüsü ve hakları daha net bir şekilde tanımlanmıştır.

Aynı fıkrada, daha önce ‘ve (d)’ olarak belirtilen ifade, ‘d) ve (e)’ olarak değiştirilerek yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile şehitlikle ilgili kapsam genişletilmiş ve detaylandırılmıştır.

11 Ocak 1983 tarihli ve 2780 sayılı Kanun’un ikinci maddesinde belirtilen durumlar neticesinde hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için yeni bir bent eklenmiştir. Bu düzenleme ile hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrencilerin şehitlik hakları güçlendirilmiştir.

Yönetmeliğin dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine, ‘yedek subay’ ifadesinin hemen ardından ‘yedek astsubay’ terimi dahil edilmiştir. Bu düzenleme ile yedek astsubayların şehitlik statüsü ve haklarına ilişkin düzenlemeler genişletilmiştir.

Son olarak, on altıncı maddenin birinci fıkrasında ‘Bakanlar Kurulu’ ifadesi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirilerek güncellenmiştir. Bu değişiklikle, şehitlik mertebesine ilişkin düzenlemelerdeki detaylar ve tanımlamalar daha da netleştirilmiştir.