Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müsavat Dervişoğlu kimdir? Aslen nereli?

İYİ Parti’nin Genel Başkanı

İYİ Parti’nin Genel Başkanı Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Fatsalı bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da doğmuştur. Eğitimine Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nde başlayan Dervişoğlu, 12 Eylül 1980 askeri darbesi nedeniyle öğrenimine ara vermek zorunda kalmıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Dervişoğlu, MHP’nin gençlik organizasyonlarında ve çeşitli kademe görevlerinde bulunmuştur. Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır.

1989 yılında MÇP Genel Merkezi’nde çalışmaya başlayan Dervişoğlu, ardından MHP İzmir teşkilatında görev almıştır. MHP İzmir İl Başkanlığı yapmış ve 2009 yerel seçimlerinde İzmir belediye başkanı adayı olmuştur. 2011 genel seçimlerinde ise milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

Son olarak İYİ Parti Kongresi’nde yeni genel başkan seçilen Dervişoğlu, aslen Fatsalıdır ve 64 yaşındadır. Haber: Ahmet Durlanık.