Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Psikiyatrist Cem Keçe kimdir? Nereli?

Psikoterapist Cem Keçe, sağlık

Psikoterapist Cem Keçe, sağlık alanındaki uzmanlığını 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezun olduktan sonra Azerbaycan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda yaptığı ihtisasla pekiştirmiştir. Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) üyesi olan Keçe, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Aile Danışmanlığı eğitimi almış ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik yüksek lisansı yapmıştır.

Prof. Dr. Vamık Volkan ve Prof. Dr. Cengiz Güleç’ten aldığı psikanalitik psikoterapi eğitimiyle donanımlı olan Cem Keçe, Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) ve Prof. Dr. Cengiz Güleç’ten aldığı 2000 saatlik psikoterapi eğitimi uygulama ve psikoterapist yeterlilik sertifikası ile sektörde saygın bir konuma sahip olmuştur.

CİSED’in kurucusu ve genel başkanı olarak görev yapan Keçe, aynı zamanda PSİKODER’in başkan yardımcılığını üstlenmektedir. 1990 yılından beri cinsel sağlık bilimi ve cinsel reform konularında çalışan Cem Keçe, Almanya Sosyal Bilimsel Cinsellik Araştırmaları Derneği (DGSS) tarafından Magnus Hirschfeld Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Medya alanında da aktif olan Keçe, SABAH ve HÜRRİYET gazetelerinde cinsel sağlık köşesinde yazılar yazmakta, çeşitli dergi ve web sitelerinde de konuyla ilgili yazılar kaleme almaktadır. Ayrıca seminerler düzenleyen Keçe, halka ve profesyonellere yönelik eğitimler vermektedir.

Uluslararası alanda da aktif olan Cem Keçe, çeşitli derneklerin üyesidir: Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), Amerika Psikoloji Derneği (APA), Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA), Alman Psikiyatri Psikoterapi ve Psikosomatik Sağlık Derneği (DGPPN).

Kişisel hayatında da önemli bir iz bırakan Keçe, Samsun Bafra doğumlu olup, resim, heykel ve seramik sanatçısı Merih Keçe ile evlidir ve Doğa ile Nisan adında iki kızı bulunmaktadır. Ayrıca birçok kitabın yazarı olan Keçe, çeşitli eserlerinde cinsel sağlık, ilişkiler ve ruh sağlığı konularını ele almaktadır.