Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Sürdürülebilirlik Gündemi: Yeşil Binalar Zirvesi

Türkiye’de çevre dostu yeşil

Türkiye’de çevre dostu yeşil binaların önemi ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile her yıl düzenlediği ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne hazırlanıyor. Bu yılın zirvesi, 8 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin etkisiyle sektörün dikkatini “kentsel ve mekansal dirençlilik” kavramına çekmeyi amaçlıyor. Bu nedenle zirvenin bu yılki teması, ‘Sıfırın İnşası: Dirençli Şehirler’ olarak belirlendi.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23, 41 uzman konuşmacı, 450’ye yakın katılımcı ve toplamda 100’e yakın kurum ve kuruluşa ev sahipliği yaparak sektörün güncel konularına ışık tutmayı hedefliyor.

Zirvede ele alınacak altı önemli konu şunlardır:

  1. Afet- Dirençli Şehirler: Zirve, afet öncesi, esnası ve sonrasını bütüncül bir süreç olarak ele alarak “kentsel ve mekansal dirençlilik” kavramını merkeze koyuyor. Afet uyumlu mekânsal tasarımların önemi vurgulanacak.

  2. Karbonsuzlaşma ama Nasıl?: Karbonsuzlaşma, dünya genelinde büyük bir konu haline gelirken, zirve bu alandaki stratejileri ve Türkiye’deki uygulanabilirlik imkanlarını tartışacak.

  3. Binalarımızın Geleceği: Yeşil bina sistemlerinin mimari yaklaşımları ve bu binaların inşası, yönetimi ve sürdürülebilirliği masaya yatırılacak.

  4. Yeniden Yaşam: Sürdürülebilir bir çevre oluşturmak adına yeşil bina sistemlerinin rolü ve önemi ele alınacak.

  5. Dönüşümün Kaynağı Nerede?: İnşaat ve bankacılık sektörlerinin yeşil binalar için sunduğu finansal ürünler ve sertifika sistemleri incelenecek.

  6. İstanbul’un Geleceği: Zirve, İstanbul’un geleceği konusunda özel bir oturuma ev sahipliği yapacak.

ÇEDBİK’in düzenlediği ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23, çevre dostu inşaat ve sürdürülebilirlik konularını ele alarak sektörün bilinçlenmesine ve geleceğin daha sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan bu önemli etkinliği kaçırmamak için hazırlıklara başlamakta fayda var.