Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Resmen Başladı

Gaziantep’te 5. Opera ve Bale Festivali, konserdeki etkinliklerle sanatı kutluyor. Devlet Opera ve Balesi, festivalin büyümesi için önemli adımlar atıyor.

Gaziantep'te 5. Opera ve

Gaziantep’te 5. Opera ve Bale Festivali, konserdeki etkinliklerle sanatı kutluyor. Devlet Opera ve Balesi, festivalin büyümesi için önemli adımlar atıyor.

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk: “Gaziantep, yalnızca gastronomi alanında değil, kültür ve sanat dünyasında da önemli bir merkez haline geldi.”

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Gaziantep Opera ve Bale Festivali, birbirinden etkileyici konserlerle kapılarını açtı. Festivalin ilk etkinliği, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Senfonik İncesaz konseri ile gerçekleşti.

Tan Sağtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür Yolu Festivali ile beraber festival ağlarının genişlediğini vurguladı. Ayrıca, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eş zamanlı olarak Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nin düzenlendiğini de belirtti.

Sağtürk, “Açılış konserinin ardından, gençler ve çocuklar için ilgi çekici bir performans olan Bremen Mızıkacıları gösterimi ile devam edeceğiz. Gaziantep seyircisi, La Traviata’nın konser performansı ile klasik opera ile tanışma fırsatı yakalayacak,” şeklinde konuştu. Festival boyunca sahnelenecek olan Muhteşem Gatsby gibi eserlerle sanatseverler dolu dolu bir programla buluşacak.

Gaziantep’in sahne olanaklarından oldukça etkilendiğini dile getiren Sağtürk, sanatçı ve teknik ekibin de bu duruma hayran kaldığını vurguladı. Gazianteplilerin bu nedenle çok şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Sağtürk, Gaziantep’in sadece gastronomi değil, kültürel sanatta da büyük kuruluşların seyirciyle buluşmasına olanak tanıyan harika sahnelere sahip olduğunu belirterek, “Bu eserleri burada sunmak gurur verici. Önümüzdeki yıl 6. Opera ve Bale Festivali’ni bu heyecana göre planlayacağız,” dedi.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.