Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barışı sağlamak için daha fazla çaba harcamalıyız

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen etkinliğin ilk gününde açılış töreni gerçekleştirildi. Han Çadır önünde yapılan kurdele kesiminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların önemine vurgu yaparak, “Etnospor Kültür Festivali’nin altıncısını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Geleneksel sporları ve oyunları günlük hayatın bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Erdoğan, dayanışma ve barışın önemine de değinerek, insanlığın geleceğinin bu değerlerle şekilleneceğine inandıklarını söyledi. Dünyada devam eden çatışmaları ve savaşları hatırlatarak barış için daha fazla çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Festivalin dört gün boyunca birçok farklı kültürden katılımcıları bir araya getireceğini belirten Erdoğan, festivalin çok renkli ve heyecanlı geçeceğini ifade etti. İstanbul Valisi Davut Gül ise küreselleşmenin etkisinde kalan bir dönemde milli kültürün korunmasının önemine değindi ve festivalin bu değerleri yaşatmada önemli bir rol oynayacağını belirtti.