Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’ya Gelen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri

Bursa, Türkiye Kültür Yolu

Bursa, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

Bursa, bu yıl ilk kez festival rotasına dahil olacak ve 1-9 Haziran tarihleri arasında konser, sergi, söyleşi ve her yaşa uygun etkinliklerle dolu bir program sunacak. Bursa Kültür Yolu Festivali kapsamında, şehir genelinde yaklaşık 40 farklı noktada 9 gün boyunca 300’ün üzerinde etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2024 Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin yıl sonuna kadar 16 şehirde gerçekleştirileceğini ve kültür, tarih ve sanatı bir arada buluşturan en büyük festival organizasyonu olduğunu belirtti.

Vali Demirtaş, “Kadim Bursa’mızın kültür ve sanat ortamına canlılık katacaktır” diyerek festivalin şehre getireceği hareketliliği vurguladı. Festivalin çeşitli etkinlikleri arasında konserler, sergiler, tiyatro ve opera gösterileri, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve dijital sanatlar bulunacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ise festivalin 2021 yılında başladığını ve her yıl programına 5 yeni şehrin eklendiğini belirtti. Terzi, festivalin şehirlerdeki kültürel mirası daha görünür kıldığını ve turizm hareketliliğini 12 aya yaydığını dile getirdi.

Festival programına “kulturyolufestivali.com” web adresinden ulaşılabilmektedir. Bursa Kültür Yolu Festivali, şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirecek ve zengin etkinlikleriyle sanatseverleri buluşturacak.